Άλωσε την Νέα Σμύρνη η Καλλονή και συνεχίζει την τρελή της πορεία…..ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΛΚ 0-2

Με τον Χογκ σε μεγάλη μέρα και τον Κεϊτά που με την είσοδο του άλλαξε τη ροή του αγώνα σκοράροντας στο 65′, η ΑΕΛ Καλλονής κατάφερε να πάρει μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα του Πανιωνίου, το δεύτερο γκολ σημείωσε στο 81′ ο Χουάνμα ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα της ΑΕΛΚ.


Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεοζίνιο είχε χάσει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι. Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή άντεξε και πήρε τα ηνία του αγώνα, αφού ο Πανιώνιος δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στους 18 βαθμούς έφτασε η Καλλονή, που επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες, πιάνοντας την 3η θέση. Σε δύσκολη θέση η ομάδα του Τερεζόπουλου, που έμεινε στους 8. 

Οι «κυανέρυθροι» είχαν πολλές ευκαιρίες για να νικήσουν τον Χογκ, όμως ο Μαλτέζος γκολκίπερ ήταν εξαιρετικός και κράτησε όρθια την ομάδα της Λέσβου σε πολλές περιπτώσεις. Χαμένο πέναλτι για τον Λεοζίνιο στο 30’.

Οι παίκτες του Δημήτρη Τερεζόπουλου μπήκαν ορεξάτοι στο ματς και πίεσαν την Καλλονή από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα της Λέσβου έδειξε να αιφνιδιάζεται, όμως ο Χογκ κράτησε το «μηδέν». Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό παίρνοντας την κατοχή της μπάλας κι έτσι πήραν σημαντικές ανάσες στα μετόπισθεν.

Η Καλλονή παρότι έφερε το ματς στα μέτρα της δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, όμως στάθηκε αρκετά τυχερή. Ο Χουάνμα ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γκέζο, ο Βοσκάκης έδειξε την «άσπρη βούλα», αλλά ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Λεοζίνιο (30’) κρατώντας όρθιο τον Πανιώνιο. Μετά το πέναλτι οι «κυανέρυθροι» ξύπνησαν και άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις, όμως ο Φούντας είδε πρώτο τον Χογκ κι εν συνεχεία το δοκάρι του να του στερούν το 1-0. Έτσι, το ημίχρονο στη Νέα Σμύρνη ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. 


Εξαιρετικό ρυθμό είχε το ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Ο Πανιώνιος έκανε εκ νέου δυνατό ξεκίνημα και στρίμωξε την Καλλονή. Η μάχη του Ταξιάρχη Φούντα με τον Χογκ, έληξε με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να βγαίνει ξανά νικητής, αφού όποτε χρειάστηκε νίκησε τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό. Το ίδιο έκανε και με τον Απόστολο Γιάννου, καθώς στην πιο κλασική ευκαιρία του Πανιώνιου στο 64’, ο Μαλτέζος είπε και πάλι «όχι». 

Ήρωας για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έγινε ο Κεϊτά. Ο Αφρικανός πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς (65’) έπιασε στον ύπνο την άμυνα των «κυανέρυθρων» και άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έχασαν τη συνοχή τους και την ηρεμία που είχαν στο παιχνίδι τους μετά το γκολ με αποτέλεσμα η Καλλονή να μην απειληθεί ιδιαίτερα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν την «ζημιά» στην αντεπίθεση, με τον Χουάνμα στο 81’ να κλειδώνει με εξαιρετικό πλασέ το «διπλό» για την ομάδα του στη Νέα Σμύρνη.


Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Γκέζος, Οικονόμου, Γιάννου, Σιώπης (72’ Ιμπαγάσα), Πάνος, Μπουμάλ, Τασουλής, Μητρόπουλος, Φούντας (80’ Ντουρμισάι), Κολοβός

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Μασούρας, Μπούζας

Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο (73’ Καμαρά), Χουάνμα (82’ Μπαρέρα), Στεβάνοβιτς, Μίνγκας (61’ Κεϊτά)