Δε βαρέθηκες τoυς λάθος άντρες; 5 τρόποι να ξεφύγεις από τις σχέσεις - αδιέξοδα

Αν οι σχέσεις - αδιέξοδα έχουν γίνει πλέον η ειδικότητά σου μόνο εσύ μπορείς να δώσεις λύσηΕίναι ήδη σε σχέση. Σου έχει ξακαθαρίσει  πως ενδιαφέρεται μόνο για φίλη... με προνόμια. Φοβάται τη δέσμευση. Μόλις πήρεδιαζύγιο. Είναι υπερβολικά όμοφος για να μείνει πιστός σε μια γυναίκα. Δεκάδες διαφορετικά σενάρια που κάνουν την προσωπική σου ζωή να μοιάζει με έναν φαύλο κύκλο, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από άντρες που δεν μπορούν να σου δώσουν αυτό που εσύ σχεδόν μετά μανίας ψάχνεις. Αγάπη.

Συχνά οι γυναίκες σε στιγμές αδυναμίες αρχίζουμε να παραπονιόμαστε γιατί η ζωή φέρνει μπροστά μας μόνο τέτοιους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι -και θα σε δυσαρεστήσουμε- πως ΖΕΙΣ τις επιλογές ΣΟΥ. Κανείς δεν σου επέβαλλε να σχετιστείς με άντρες δεσμευμένους, άπιστους και αδιάφορους. Όλοι αυτοί αποτέλεσαν συνειδητές επιλογές σου τις οποίες έκανες χωρίς να ζυγίσεις τί θα επακολουθήσει. Το ότι δεν τα ζύγισες δεν σημαίνει ότι δεν φέρεις ευθύνη.

Αντί να είσαι το θύμα της προσωπικής σου ζωής απέκτησε καινούριο ρόλο. Γίνε εκείνη που αποφασίζει για εσένα και με τόνους αγάπης για τον εαυτό σου βάλε τα πάντα ξανά στη ζυγαριά. Τι θες, τι αξίζεις, ποιος μπορεί να στα δώσει και ποιος είναι ανίκανος να στα προσφέρει. Βγάλε εκτός τους άντρες που παίρνουν από σένα και σε αφήνουν άδεια. Μόλις νιώσεις έτοιμη με τη νέα σου προσωπικότητα κάνε τα πέντε απλά βήματα που ακολουθούν και αποχαιρέτησε για πάντα τις σχέσεις αδιέξοδα.

1. Γράψε σε ένα λευκό χαρτί τις προσδοκίες σου από μια ερωτική σχέση. Πώς θες να σε κάνει ο άλλος να νιώθεις και πως θες να σου φέρεται; Ποιος είναι ο τελικό στόχος σου μέσα από μια σχέση; Βρες τις απαντήσεις.

2. Κάνε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά εκείνα που είχαν κοινά όλοι οι προηγούμενοι σύντροφοί σου. Τα καλά, τα κακά και τα πολύ άσχημα. Θα καταλάβεις πολλά.

3. Κάνε μια λίστα από όσα θες να πάρεις από μια σχέση. Αν έχεις σύντροφο ζήτησέ του να κάνει την ίδια ακριβώς λίστα. Μετά ανταλλάξτε λίστες και διαπίστωσε αν βαδίζετε με τα ίδια θέλω. Αν όχι χάνεις χρόνο.

4. Κατέγραψε αναλυτικά πως ξοδεύεις τον χρόνο σου σε διάστημα ενός μήνα. Υπογράμμισε τις δραστηριότητες που λατρεύεις να κάνεις. Μετά κύκλωσε τις δραστηριότητες που απεχθάνεσαι. Είσαι έτοιμη να αγαπήσεις τον εαυτό σου ώστε να σχεδιάσεις από την αρχή το πρόγραμμά σου πετώντας ότι δεν σε ικανοποιεί;

5. Σχεδίασε έναν πίνακα με φωτογραφίες που αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά σου συναισθήματα για την αγάπη, το σεξ, τις σχέσεις, τον γάμο και την οικογένεια. Τοποθέτησέ τον σε ένα σημείο του δωματίου σου για να είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάς όταν ξυπνάς το πρωί και όταν πέφτεις για ύπνο το βράδυ. Το υποσυνείδητο σου είναι προγραμματισμένο να σε βοηθάει να συγκεντρώνεσαι σε αυτά που πραγματικά επιθυμείς. Για ακόμη πιο γρήγορα αποτελέσματα απελευθέρωσε οτιδήποτε δεν είναι χρήσιμο, όμορφο ή απαραίτητο στη ζωή σου. Και βεβαιώσου πως οτιδήποτε ποθείς θα φέρει τελικώς αγάπη στην καρδιά σου.


Πηγή queen.gr