Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου «Βάσει ποιου σχεδίου και με ποιες μεθόδους διοικείται ο Δήμος Λέσβου;»

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η μετακίνηση ενός δημοτικού υπαλλήλου κατόπιν εισήγησης του αντιδημάρχου κ. Τσουπή και με έγκριση του Δημάρχου κ. Γαληνού, η οποία, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων κατήγγειλε, έγινε για λόγους «εκδίκησης», εξαιτίας της ακούσιας εμπλοκής του σε μια αντιδικία του κ. Τσουπή με άλλον αντιδήμαρχο για ασήμαντο λόγο.


Σύμφωνα δε με πληροφορίες που πήραμε, ο συγκεκριμένος υπάλληλος αναγνωρίζεται από τους συναδέλφους του ως ιδιαίτερα εργατικός και φιλότιμος.

Η καταγγελία του Συλλόγου είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθότι, εάν αληθεύει, δείχνει μεθόδους και αντιλήψεις άλλων, σκοτεινών εποχών που είναι επιζήμιες για τη Δημόσια Διοίκηση και υποτίθεται ότι θέλουμε και πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν. Εξυπακούεται ότι δεν είμαστε αντίθετοι με μετακινήσεις υπαλλήλων, αρκεί αυτές να γίνονται βάσει σχεδίου, με συγκεκριμένους στόχους και αντικειμενικά κριτήρια. Συνεπώς, ζητάμε από τον εμπλεκόμενο αντιδήμαρχο κ. Τσουπή να ενημερώσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο για τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια και το πώς η εν λόγω  μετακίνηση βελτιώνει τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου