Άρχισαν τα όργανα στην παράταξη της περιφερειάρχη Χ. Καλογηρου-Παραιτήθηκε με επιστολή ο Παναγιώτης Καλλονιατης

Ο πρώην Αντινομάρχης και στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, στο χώρο της αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με επιστολή που μας έστειλε από σήμερα θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως «ανεξάρτητος» Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Στο ολιγόλογο κείμενό του ο κ. Καλλονιάτης δεν αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή και περιορίζεται απλά να σημειώσει ότι κατέληξε στην απόφαση για λόγους «προσωπικής θέσεως, σεβόμενος την ιστορία του, αλλά και τιμώντας την ψήφο των πολιτών που τον εξέλεξαν τρεις φορές». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλλονιάτης συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη, την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων για τις θέσεις των Αντιπεριφερειαρχών σε μια προσπάθεια προφανώς από την Περιφερειάρχη να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να προλάβει τις "διαρροές", χωρίς όμως μέχρι τώρα κάτι τέτοιο - όπως φαίνεται - να έχει επιτευχθεί. Ο πρώην Αντινομάρχης ήταν σαφές ότι διεκδικούσε θέση Αντιπεριφερειάρχη και μάλιστα η ανακοίνωση του ονόματος του Χρύσανθου Αργυρίου, ενός προσώπου που μέχρι χθες δεν είχε συζητηθεί καθόλου σαν πιθανή επιλογή της κ. Καλογήρου, προκάλεσε έκπληξη 

Αναλυτικά η επιστολή:

  

Μυτιλήνη, 9 Οκτωβρίου 2014

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε μία μου συνέντευξη, ως Αντινομάρχης Λέσβου, στις 26 Μάιου 2008 στη Λεσβιακή Εφημερίδα «Αιολικά  Νέα» είχα χαρακτηρίσει ξεκάθαρα τον εαυτό μου ως «ερασιτέχνη» πολιτικό.

Αυτή τη στάση του ερασιτέχνη πολιτικού τήρησα κατά την 30ετή περίπου συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική παρουσία μου, μακριά από μεθοδεύσεις, εξαρτήσεις και ομαδοποιήσεις.

Και αυτή η στάση είναι, εκείνη που μου δίνει σήμερα το δικαίωμα να σας δηλώσω, ότι:

Επειδή σέβομαι τον εαυτό μου, επειδή σέβομαι την μακρόχρονη παρουσία και ιστορία μου στο Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως επειδή σέβομαι την εμπιστοσύνη του Λεσβιακού λαού, που σε τέσσερις διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες με τίμησε με τη ψήφο του είτε σε επίπεδο Νομαρχιακής είτε σε επίπεδο Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Αποχωρώ από την παράταξη «Εμείς για το Αιγαίο» και από σήμερα θα συμμετέχω στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως «ανεξάρτητος» Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
                                                                          


Με τιμή

ΚΑΛΛΟΝΙΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Περιφερειακός Σύμβουλος

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου