ΟΠ Λέσβος. Η πόλη χρειάζεται ελεύθερους χώρους για τους πολίτες από μηχανάκια, αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα.

Η πόλη χρειάζεται ελεύθερους χώρους για τους πολίτες από μηχανάκια, αυτοκίνητα και τραπεζοκαθίσματα. Συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος κ Αλβανόπουλο


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λέσβου για μια ακόμη φορά εκφράζουν την αγανάκτηση τους  για την εικόνα της οδού Κομνηνάκη, της οδού Ερμού και της πλατείας Σαπφούς που σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, μηδενικού ελέγχου και γενικότερης ανοχής παρουσιάζουν μία παγιωμένη κατάσταση που προσβάλει την αξιοπρέπεια των κατοίκων της πόλης, μειώνει το βιοτικό τους επίπεδο και ταυτόχρονα πλήττει τουριστικά το νησί. Μετά από 4 δήμαρχους και δέκα (10) χρόνια ταλαιπωρίας των κατοίκων της πόλης μας η πολύπαθη οδός Κομνηνάκη κηρύχθηκε «πεζόδρομος», μπήκαν και οι σχετικές πινακίδες αλλά ο δρόμος δεν ανήκει ούτε κατά διάνοια στους πεζούς. Έχει καταληφθεί από μηχανάκια, αυτοκίνητα (διασχίζουν το δρόμο και παρκάρουν στο πεζοδρόμιο ανενόχλητα), τραπεζοκαθίσματα και άλλες κατασκευές καταστηματαρχών που ανάγκασαν πριν από κάποιους μήνες τους κάτοικους της οδού Κομνηνάκη να διαμαρτυρηθούν δημόσια με επιστολή για την συνεχή φασαρία που δεν τους αφήνει να ηρεμήσουν. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην οδό Ερμού που τα τροχοφόρα δεν διστάζουν να περάσουν ακόμα και τις ώρες που είναι ανοιχτά τα καταστήματα ενώ τις υπόλοιπες ώρες πέρα από το πάρκινγκ όπου επιθυμεί ο καθένας αναπτύσσουν και μεγάλες ταχύτητες κάνοντας την διέλευση του δρόμου ιδιαίτερα επικίνδυνη. Η δε πλατεία Σαπφούς έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο πάρκινγκ για μηχανάκια που μαρσάρουν δίπλα στα παιδάκια των τεσσάρων και πέντε χρονών που προσπαθούν να βρουν ένα χώρο να παίξουν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι  με τον νέο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Αλβανόπουλο, έθεσαν τα παραπάνω ζητήματα, εισπράττοντας  κατανόηση αλλά όχι συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης που μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο εκρηκτική. Ελπίζουμε να δούμε άμεσα κάποια αντίδραση από την πλευρά του Δήμου υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζεται συνάντηση και με το νέο Δήμαρχο Λέβου κ. Σ. Γαληνό.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση των Οικολόγων Πράσινων για απελευθέρωση των τραπεζοκαθισμάτων από τα πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της προκυμαίας και την 24ωρη πεζοδρόμηση των οδών Ερμού και Κομνηνάκη, δίνοντας  χώρο στους πολίτες, περιορίζοντας την κυκλοφορία των τροχοφόρων στο κέντρο και ομορφαίνοντας την καθημερινότητα στην πόλη μας.

ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων