Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου «Ως πότε θα ανεχόμαστε τους λίγους που μας δυσφημίζουν;»

Ντροπή και οργή για τον δράστη προκαλεί η πρόσφατη διανομή αφισών στην πόλη της Μυτιλήνης, μέσω των οποίων δημοσιοποιήθηκε η ταυτότητα ενός συμπολίτη μας, φέροντάς τον (αληθώς ή ψευδώς) ως φορέα του HIV, δηλαδή του ιού που προκαλεί το AIDS.


Πέρα από την ποινικά κολάσιμη πλευρά της δημοσίευσης προσωπικών (και δη ιατρικών) δεδομένων ή της διασποράς ψευδών προσωπικών πληροφοριών, η συγκεκριμένη ενέργεια, όποια και αν ήταν τα κίνητρα που την υποκίνησαν,  αποτελεί πράξη ακραίας βαρβαρότητας, μηδενικής αξιοπρέπειας και χαώδους έλλειψης σεβασμού στον συνάνθρωπο. Καθένας που αισθάνεται ότι θίγεται από οποιαδήποτε πράξη τρίτων, μπορεί και οφείλει να απευθύνεται στις αρχές αντί να επιλέγει την αυτοδικία, η οποία οδηγεί μαθηματικά σε ζουγκλοποίηση της κοινωνίας.

Αν και σαφώς η κύρια συνέπεια της εν λόγω πράξης είναι η κατάφωρη παραβίαση βασικών δικαιωμάτων του ατόμου, δυστυχώς ως παράπλευρη επίπτωση προκύπτει και η ηχηρότατη δυσφήμιση του τόπου μας. Η είδηση έχει ήδη μεταδοθεί από τα περισσότερα κεντρικά μέσα ενημέρωσης και δεν αποκλείεται η διάδοσή της και εκτός της χώρας. Οι πολίτες της Λέσβου δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχόμαστε να δυσφημιζόμαστε ακόμα και διεθνώς, εξαιτίας λίγων θερμοκέφαλων ή απολίτιστων μονάδων ανάμεσά μας.

Αναμένουμε το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας.

Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λέσβου