9 πράγματα απαραίτητα για την φοιτητική ζωή

9 πράγματα απαραίτητα για την φοιτητική ζωή


Laptop/Tablet

Είτε για τις εργασίες της σχολής είτε για τον μαραθώνιο σειρών που θα κάνεις το Σαββατοκύριακο, το laptop είναι ο απαραίτητος σύντροφός σου. 


Φοιτητική ταυτότητα/πάσο

Είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που σου δίνει το πανεπιστήμιο όταν γίνεσαι φοιτητής. Οι εκπτώσεις που θα έχεις με αυτή τη μαγική καρτούλα είναι άπειρες, χρήσιμες και θα τις εκτιμήσεις ιδιαιτέρως όταν τελειώσεις την φοιτητική σου ζωή.


Κινητό

Καλώς ή κακώς το smartphone έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Πολλά applications που μπορούν να φανούν χρήσιμα (όπως το one-note, το email, το wunderlist και άλλα) αλλά και άχρηστα που απλά θα «σκοτώσουν» τον χρόνο σου (Angry Birds, Candy Crush κ.α.). Είναι το εργαλείο για να κανονίσεις τα κρασιά με τους συμφοιτητές σου το βράδυ, να ανταλλάξεις μηνύματα με την κοπέλα που γνώρισες στη βιβλιοθήκη ή για να δώσεις report στη μαμά σου ότι έφαγες τα φαγητά που σου έστειλε.

Καφές

Δε θέλω να πω πολλά γι’ αυτό το μαγικό φίλτρο. Σε μεταμορφώνει από έναν μουτζούφλη σε κανονικό άνθρωπο, κάνει μία Δευτέρα να φαίνεται μία καλή μέρα, ανοίγει φιλοσοφικές συζητήσεις στις παρέες και πάνω απ’ όλα σε κρατάει σε εγρήγορση στις δύσκολες στιγμές της εξεταστικής.

Ντελιβεράδικα

Όταν τελειώνει το φαγητό της μαμάς και το ψυγείο είναι άδειο η επόμενη κίνηση (όσο υπάρχουν λεφτά) είναι τα deliverάδικα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι φοιτητές είναι αυτοί που έχουν κρατήσει ζωντανό αυτό το επάγγελμα. 

Φθηνή μπύρα/ φθηνό κρασί

Πραγματικά δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά τα τρελά μεθύσια για τα οποία μιλάς για βδομάδες και μήνες μετά χωρίς τη φθηνή μπύρα (αυτή που είναι κάτω από 1€) ή τα μπουκάλια κρασί των 3€ τα οποίο αγόρασες πριν τη σαββατιάτικη έξοδό σου και τελικά κατέληξες να τα πίνεις με την φοιτητοπαρέα σου μέχρι το πρωί.

Μακαρόνια

Τις δύσκολες μέρες όταν τα ταπεράκια της μαμάς τελείωσαν και τα λεφτά για delivery δε φτάνουν να σε ταΐσουν μέχρι το τέλος του μήνα τα μακαρόνια απλά θα σε σώσουν από τον υποσιτισμό. Πολλές φορές ακόμα και η σάλτσα που θα βάλεις από πάνω θα είναι μία απλή κέτσαπ, αλλά δε σε πειράζει γιατί τα φοιτητικά μακαρόνια είναι ΑΞΙΑ!

WiFi

Καλά τα έλεγε ο Σαμαράς όταν των ρωτούσαν για το τι θα κάνει για τους νέους. Δωρεάν WiFi για όλους! Φαίνεται ότι το wifi (από τη στιγμή που έχεις μία από τις συσκευές που αναφέραμε πιο πάνω) είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για μας τους φοιτητές. Θες το students web, θέλεις ο Εύδοξος, το flert με τη Μαρία από το μάθημα γαλλικών; Αν δεν είχες wifi, όλα αυτά θα ήταν αδύνατον να συμβούν.

Wikipedia

Τελευταία θα ήθελα να μιλήσω γι’ αυτή τη φοβερή εφεύρεση, το εργαλείο των εργαλείων που χωρίς αυτό το 80% των φοιτητών στις μέρες μας δε θα έβλεπε πτυχίο ούτε με κιάλια. Θα τη χρησιμοποιήσεις στην πτυχιακή σου, αλλά και σε άλλες εργασίες που θα χρειαστεί να κάνεις κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής ή για να αποδείξεις στον συμφοιτητή σου ότι έχεις δίκιο σε οποιοδήποτε debate μπορεί να έχετε. Ακόμα απορώ πως μπορούσα και είχα εγκυκλοπαίδεια σε βιβλίο όταν ήμουν στο δημοτικό. 


Πηγή mycampus.gr