Απειλούν με λουκέτο τα ελαιοτριβεία της Λέσβου- Σύσκεψη στην περιφέρεια για το θέμα με τις άδειες-Από τα 55 μόνο τα 5 έχουν μόνιμη άδεια

Οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων φοβούνται τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ζητούν ενός έτους παράταση λειτουργίας και απειλούν ότι δεν θα τα ανοίξουν αν η Περιφέρεια Β. Αιγαίου δεν τους εφοδιάσει με τα σχετικά έγγραφα . Την ίδια ώρα ούτε κουβέντα προς την κατεύθυνση της νομιμότητας.


Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεδομένης της σοβαρότητας του από μακρού χρόνου εκκρεμούντος ζητήματος της αδειοδότησης των ελαιοτριβείων στη Λέσβο, οι πρόεδροι των Επιτροπών Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνιατρικής και Αλιείας κ. Κώστας Αδαμίδης, συγκαλούν κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών την προσεχή Τρίτη 4 Νοεμβρίου.

Ομαδική παρουσία του κλάδου (20-25 ελαιοτριβείων ) στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα, για να πιάσουν ….τους αδιάβαστους νεοεκλεγμένους;;

Να σημειωθεί ότι από τα 55 περίπου ελαιοτριβεία της Λέσβου μόνο τα 5 από αυτά έχουν φροντίσει να εκσυγχρονιστούν και διαθέτουν άδεια λειτουργίας επ’ αορίστου.!!!!!!!!!!

Τα υπόλοιπα μέχρι τώρα παρά τα ισχύοντα κατά νόμο, λειτουργούσαν με προσωρινές ετήσιες άδειες που όπως προαναφέραμε, ελάχιστοι φρόντισαν να μετατρέψουν σε μόνιμες.


Σύσκεψη για το θέμα των δύο συναρμόδιων Επιτροπών Περιβάλλοντος και Αγροτικής συγκαλεί η Περιφέρεια Β. Αιγαίου εντός δεκαημέρου, παραπέμποντας το θέμα σ’ αυτές, οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν σε εισήγηση που θα προσκομίσουν στην επόμενη Έκτακτη Συνεδρίαση του Περιφεριακού Συμβουλίου που χθες με ομοφωνία αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εντός 10ημέρου , λόγω της σοβαρότητας του θέματος , καθώς ήδη η ελαιοκομική περίοδος έχει αρχίσει.