Φίλοι - Φίδια και ο Θεός βοηθός! 5+1 είδη φιλίας που πρέπει να γνωρίζετε

Σίγουρα σχεδόν όλοι-εάν όχι όλοι- γνωρίζετε σε τι ακριβώς αναφέρομαι. Για όσους , λοιπόν , δεν γνωρίζετε καλό θα ήταν να μάθετε πως ως φίδι ορίζεται ο/η δήθεν κολλητός/ή σου , ο/η οποίος/α  αποτελεί φίλο/η μόνο θεωρητικά!


Πιο συγκεκριμένα: 

Υπάρχουν οι ‘’φίλοι – εκμεταλλευτές’’ , οι οποίοι ζουν για να σε εκμεταλλεύονται και σε χρησιμοποιούν γιατί είσαι είτε δημοφιλής και γενικά αρεστός/ή στον κόσμο , σε αντίθεση με αυτούς και θέλουν να αναδειχθούν , είτε γιατί έχεις πολλούς γνωστούς και μπορείς να εξασφαλίσεις δωρεάν ποτά , κεράσματα ή και δωρεάν εισόδους σε club και γενικότερα σε events. Ποιος κάνει κάτι τέτοιο?

Υπάρχουν και οι ‘’φίλοι - φαντάσματα’’ , οι οποίοι είναι μαζί σου στις χαρές , αλλά στα δύσκολα γίνονται άφαντοι! Τη δύσκολη στιγμή ο άνθρωπος αναζητά συμπαράσταση και τη γνώμη ενός οικείου προσώπου , το οποίο -όντας τρίτο πρόσωπο -έχει μία διαφορετική οπτική γωνία πάνω στο θέμα , η οποία συνήθως είναι και η πιο σωστή! Αλλά, τζίφος!
Επιπλέον, έχω συναντήσει και τους… ‘’φίλεχθρους’’ . Οι οποίοι είναι σίγουρα ηθοποιοί, δεν εξηγείται διαφορετικά! Αυτοί οι τύποι προσποιούνται τους φίλους σου με απώτερο σκοπό να αποσπάσουν πληροφορίες για τα προσωπικά σου και να σε κάνουν βούκινο σε όλο (εάν μπορούν φυσικά) το σύμπαν.

Χαρακτηριστικό είδος είναι και οι ‘’επιδειξιομανείς’’. Αυτοί, λοιπόν,  ως παράσιτα που είναι, σε χρησιμοποιούν ως έρεισμα πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν οι ίδιοι.. Για παράδειγμα, όταν αναφέρεις μία αστεία ιστορία στην παρέα σου, ή τους διηγείσαι κάτι που σου συνέβη, ο/η φίλος/η-επιδειξιομανής νιώθει μειονεκτικά και θέλει να τραβήξει όλα τα ‘’φώτα της δημοσιότητας’’ επάνω του. Ε, αν είναι δυνατόν δηλαδή!  

Σε αυτή τη φάση, έρχεται στο προσκήνιο ‘’ο/η φίλος/η -Πινόκιο’’. Εδώ ανήκουν όσα άτομα μίας παρέας λένε επανειλημμένα ψέματα, όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο, απλώς το ψέμα έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής τους. Το πιο αστείο μέρος είναι όταν γνωρίζεις ότι σου λέει ψέμα γιατί το έχεις δει με τα ίδια σου τα μάτια και προσπαθεί να σε πείσει για το αντίθετο. Εντάξει , ρε φίλε, δεν είμαι και χθεσινή..

Τελειώνοντας, υπάρχει και αυτό το είδος φιλίας – και τονίζω πως αυτό ισχύει κυρίως στην περίπτωση των γυναικείων φιλιών- όπου η ‘’φίλη’’ σού ζητά δειλά-δειλά να δανειστεί κάποιο από τα ρούχα σου με την πρόφαση κάποιου σοβαρού ραντεβού και το ρούχο αυτό εσύ έχεις να το δεις μήνες-μπορεί και να μην το ξαναδείς ποτέ σου-. Bitch, αγόρασα τη φούστα για μένα, όχι για να την γεμίζει ο κ*λος σου!

Όποιος βρήκε αυτό το άρθρο χυδαίο ή προσβλητικό, προφανώς ανήκει στην κατηγορία των φίλων-φιδιών!


Πηγή neopolis.gr