Στους Λέσβιους αγωνιστές του ’40 αφιερώνει ο Δήμος την παρέλαση της 28ης- Επιστολή στην περιφέρεια να πράξει το ίδιο

Ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Σπύρος Γαληνός, έστειλε στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, την παρακάτω επιστολή.


Αφιέρωση επετειακής παρέλασης σε βετεράνους πολέμου και παραχώρηση θέσεων εξέδρας επισήμων.

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη πρόθεση μας να αφιερωθεί η επετειακή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξ ολοκλήρου στους Λέσβιους αγωνιστές του ’40 και της εθνικής αντίστασης.

Γι’ αυτό το λόγο, η Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, σκοπεύει να παραχωρήσει τη σειρά προτεραιότητας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων και τις θέσεις της επί της εξέδρας των επισήμων στους Λέσβιους αγωνιστές. Στόχος μας είναι, να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών, ώστε επί της εξέδρας των τιμωμένων να βρίσκονται μόνο εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του Στρατού, της Εκκλησίας και τα τιμώμενα πρόσωπα. Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν όλα τα παραπάνω καλό θα ήταν να συνταχθείτε μαζί μας σε αυτή τη προσπάθεια να τιμηθούν όπως τους αρμόζει, όλοι οι Λέσβιοι αγωνιστές του έπους του ’40, κάτι που αποτελεί την ουσία της επετειακής παρέλασης και κάθε άλλης εκδήλωσης μνήμης και εορτασμού.


Παρακαλούμε να εξετάσετε το ζήτημα και να πράξετε ανάλογα με την κρίση σας.