Απίστευτο: 12.764 ευρώ για τσιγάρα για το Ίδρυμα Θεομητωρ της Αγιασου (ΦΩΤΟ)

Ενα περίεργο έγγραφο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια με ημερομηνία 3/1/2014 κάνει το γύρο του διαδικτύου μετά από το tweet δημοσιογράφου.


Μέτα απο επικοινωνία που είχε με το lesvospost.com, ο πρώην Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, διευκρίνισε ότι το έγγραφο αναγράφει «Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου» ως γεωγραφικό προσδιορισμό και πως το Ιδρυμα «Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ» δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες της περιφέρειας.


Σημείωσε, επίσης, ότι το ίδρυμα δεν υπάγεται ούτε στον Δήμο Λέσβου, αλλά απευθείας στο υπουργείο Υγείας το οποίο και διορίζει τη διοίκησή του.

Πρόκειται για έγγραφο στο οποίο αναγράφεται η απόφαση έγκρισης δαπάνης 12.764,64 ευρώ για την προμήθεια τσιγάρων κατά το οικ. Έτος 2014.

Όπως δημοσιεύει το iefimerida.gr  το συγκεκριμένο έγγραφο, βάσει του οποίου προκύπτει το ερώτημα αν το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει για τα τσιγάρα που καπνίζουν οι εργαζόμενοι, το επεσήμανε ο δημοσιογράφος Νίκος Αγκο στο twitter.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο που φέρει και την υπογραφή του προέδρου της Οικονομικής Υπηρεσίας Κ.Κ.Πρόνοιας Π.Β.Αιγαίου Παναγιώτη Τσουκαρέλη, αναφέρεται «Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους € 12.764,64 , για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Β. Αιγαίου Ν.Π.Δ.Δ Κ.Α.Ε. 1000-1500-1510,1511. οικ. έτους 2014 για την Δαπάνη για προμήθεια τσιγάρων κατά το οικ. Έτος 2014».

Λόγου λάθους στην δημοσίευση του iefimerida.gr η οποία αναφέρει ότι τα τσιγάρα τα πήρε η περιφέρεια Β. Αιγαίου εμείς το διορθώσαμε καθώς τα τσιγάρα είναι για το ίδρυμα Θεομήτωρ της Αγιασου