Η Λήμνος Γιόρτασε την 102η Επέτειο της Απελευθέρωσης- Μήνυμα Αθανασίου (ΦΩΤΟ)

Κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εκδηλώσεις για την 102η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό.


Μετά την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Μύρινα, τελέσθηκε δοξολογία, παρουσία των αρχών και πλήθος κόσμου. Στη συνέχεια επίσημοι και κλήρος μετέβησαν εν πομπή στο ηρώο, όπου τελέσθηκε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Σπύρος Σπυρίδων, ενώ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, αφού η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου ορκίζεται στη Μυτιλήνη σήμερα το απόγευμα στις 6 και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να παρευρεθεί.

Τίμησαν την επέτειο με την παρουσία τους οι Βουλευτές του νομού μας κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης του ΠΑΣΟΚ και Γιάννης Ζερδελής του ΣΥΡΙΖΑ, και η κ. Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή».

Φυσικά παρών και ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων του νησιού, αλλά και πολύς κόσμος, αφού βοήθησαν σ’ αυτό και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες.
Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση. Παρέλασαν σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρόσκοποι, αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λήμνου και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Την παρέλαση έκλεισαν μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή ρεπορτάζ-Φώτο limniakifoni.gr

Μήνυμα  Υπουργόυ Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κος Χαράλαμπος Αθανασίου επικοινώνησε με τους αιρετούς παράγοντες της Λήμνου ευχόμενος χρόνια πολλά για τα 102 έτη  από την απελευθέρωση της Λήμνου από τον Τούρκικο ζυγό.
Παράλληλα ,εξέφρασε τη λύπη του που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη Λήμνο σήμερα, λόγω της ομιλίας του στη Βουλή των Ελλήνων , επί της ψήφου εμπιστοσύνης της Κυβερνήσεως.
8 Οκτωβρίου 1912-8 Οκτωβρίου 2014
 102 χρόνια ελεύθερη Λήμνος.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Χαράλαμπος Αθανασίου