ΘΕΜΑ L.P: Κίνδυνος από ετοιμόρροπο εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Μυτιλήνη!!! (ΦΩΤΟ)

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τους πεζούς από ετοιμόρροπο εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται κοντά στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Μυτιλήνη λίγα μόνο μέτρα από φροντιστήριο που φοιτούν μικρά παιδιά.


Καλό θα είναι να κάνει κάτι άμεσα ο δήμος για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, εκτός κι αν θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα να αρχίσουν να πέφτουν μπάζα στα κεφάλια των διερχόμενων περαστικών! 

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουμε, η εναπομείνασα φέρουσα τοιχοποιία του κτιρίου παρουσιάζει αποσαθρώσεις μαζών, διαμπερείς ρωγμές και απόκλιση από την κατακόρυφο σε βαθμό επικίνδυνα ετοιμόρροπου!

Καθημερινά παιδιά από 8 ετών και πάνω, ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους του κτιρίου και παίζουν με τα εγκαταλελειμμένα και πολύ επικίνδυνα πράγματα που βρίσκουν μέσα!!

Τα μεγαλύτερα παιδιά εκπαιδεύονται στην τέχνη του Γκράφιτι στους τοίχους και επιτήδειοι ανά καιρούς πλησιάζουν τα  ανέμελα παιδιά

Να τονίσουμε ότι σοβαρούς κινδύνους εγκυμονούν και άλλα πολλά ετοιμόρροπα εγκαταλελειμμένα κτήρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Λέσβου και τα οποία μέρα με τη μέρα οδηγούνται στον... θάνατο, καθώς καταρρέουν απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των περαστικών. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος πριν λίγες μέρες ξεκίνησε μια καταγραφή των συγκεκριμένων ετοιμόρροπων κτηρίων αλλά σύμφωνα με το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου, ο Δήμος μπορεί να επέμβει σε αντίστοιχες περιπτώσεις μόνο μετά από έλεγχο. Σε αυτή την περίπτωση αρχικά διαπιστώνεται η κατάσταση του κτηρίου ενώ στη συνέχεια εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης, στον οποίο συστήνεται είτε η λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας είτε ακόμη και η κατεδάφιση του ακινήτου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει η δέουσα αντίδραση από πλευράς του ιδιοκτήτη ο Δήμος αναλαμβάνει την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου με το κόστος ωστόσο να βαραίνει τον ιδιώτη. 


 Το www.lesvospost.com μετά από καταγγελίες πολιτών πήγε στο σημείο που βρίσκεται το εγκαταλειμμένο κτήριο και σας μεταφέρει με αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ, την κατάσταση που επικρατεί: