Ο ΛΟΙΑΘ άνοιξε τα πανιά από το λιμάνι της Μυτιλήνης για τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Τα σκάφη του ΛΟΙΑΘ άνοιξαν τα πανιά τους για να αποπλεύσουνε από το λιμάνι της Μυτιλήνης οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής της Λέσβου, σε ημερίδα επιμόρφωσης που συνδιοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής του Ν. Λέσβου και  τα μέλη του Λεσβιακού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης της πόλης.


 Σκοπός της ημερίδας ήτανε οι Εκπαιδευτικοί για πρώτη φορά και στα πλαίσια της εισαγωγής του νέου μαθήματος  στη Β΄ Γυμνασίου «Βιωματικές Δράσεις-Φύση και Άσκηση» να βιώσουν και να μεταφέρουν την πρωτόγνωρη εμπειρία τους στις σχολικές αίθουσες ώστε να μυήσουν τους μικρούς και μεγάλους μαθητές στο μαγικό κόσμο των ναυταθλητικών αθλημάτων. Η ομαδοσυνεργατική αποστολή του μαθήματος αποτυπώθηκε και ταυτίστηκε  πλήρως και με τα χαρακτηριστηκά της Ιστιοπλοΐας ,  όπου η συντονισμένη συνεργασία και αλληλεγγύη μέσα στο σκάφος είναι απαραίτητα στοιχεία για  την επιτυχή έκβαση κάθε απόπλου.

Η ημερίδα διάρκειας πέντε ωρών περιελάμβανε τη θεματολογία:

α) Γνωριμία και διαδρομές με τα σκάφη του ομίλου, β) Βασικές αρχές της ιστιοπλοΐας - η πλούσια Ιστορία της Ιστιοπλοΐας, γ) προσαρμογές της Ιστιοπλοΐας για εκμάθηση στις μικρές ηλικίες,  με εισηγητές τους Ταλά Νίκο, Ζερδελή Ιωάννη και την ευγενική προσφορά από τους εκπαιδευτές των σκαφών και μελών του ΛΟΙΑΘ


Οι Εκπαιδευτικοί και ο Σύμβουλος Φ.Α. νοιώθουνε την υποχρέωση να ευχαριστήσουνε τα μέλη του ΛΟΙΑΘ για την άψογη φιλοξενία τους και ουσιαστική εκπαίδευση στα πρώτα βήματα του συναρπαστικού αθλήματος, ευελπιστώντας άμεσα στη  μαζικότερη προσέγγιση των νησιωτών μαθητών στα ναυταθλητικά αθλήματα που έχουνε  χιλιόχρονη συμβολή στην παράδοση επικοινωνίας  και επιβίωσης του Αιγαιοπελαγίτικου  πολιτισμού.