Πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη η τελετή παράδοσης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη η  τελετή παράδοσης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την απερχόμενη Πρυτανική Αρχή και της ανάληψής της από τη νέα.


Η προηγούμενη διοίκηση,  ξεκίνησε το έργο της τον Σεπτέμβριο του 2010 υπό την πρυτανεία του καθηγητή Πάρι Τσάτρα, αποτελούμενη από τον  Αναπληρωτή Καθηγητή, Νικόλαο Σουλακέλλη ως Αντιπρύτανη  Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας, την Καθηγήτρια  Αγγελική Δημητρακοπούλου,  ως Αντιπρύτανι Έρευνας & Στρατηγικού Σχεδιασμού και τον Αναπληρωτή Καθηγητή, Ιωάννη Κάλλα ως  Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, παρέδωσε τη διοίκηση στη νέα Πρυτανική Αρχή.

Η νέα διοίκηση του Πανεπιστημίου αποτελείται από τον Πρύτανη, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων κ. Στέφανο Γκρίτζαλη, με Aναπληρωτές Πρυτάνεις την Kαθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών κα Αμαλία Πολυδωροπούλου, την Aναπληρώτρια Kαθηγήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας κα Αλεξάνδρα Μπούνια και τον Aναπληρωτή Kαθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών  κ. Σπύρο Συρόπουλο

Eκ μέρους του Συμβουλίου Διοίκησης, o Αναπληρωτής Πρόεδρος, Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, αναφέρθηκε στο έργο της απερχόμενης Πρυτανικής Αρχής και έδωσε θερμές ευχές στη νέα Διοίκηση του Ιδρύματος ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο της.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης,  ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτριος Βουνάτσος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Μάρκου και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η θητεία των νέων Πρυτανικών Αρχών θα διαρκέσει έως την 31.8.2018.

Ευχαριστήρια επιστολή πρώην Πρύτανη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Καθ. Π. Τσάρτα

Αγαπητοί συνεργάτες,

Μετά από 4 χρόνια στενής συνεργασίας μαζί σας, θέλω να σας  ευχαριστήσω θερμά, τόσο εγώ προσωπικά  όσο και εκ μέρους των συναδέλφων μου Αντιπρυτάνεων για  την πολύτιμη βοήθεια και τη συμβολή σας στον καθημερινό μας αγώνα από τη θέση της Πρυτανικής Αρχής του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ από 1.9.2010 έως σήμερα.

Η θετική σας στάση, το ενδιαφέρον σας και η άμεση ανταπόκρισή σας σε κάθε κάλεσμα, μας βοήθησαν να επιτελέσουμε το δύσκολο έργο μας και μας επέτρεψαν να ανοίξουμε τον απαραίτητο δίαυλο επικοινωνίας με τις νησιωτικές τοπικές κοινωνίες, και όχι μόνο.

Σε ένα πολυνησιωτικό, περιφερειακό και μεθοριακό Πανεπιστήμιο, σαν το δικό μας, η συμβολή σας λειτούργησε επιτελικά στην προβολή της πανεπιστημιακής μας δραστηριότητας.


Θεωρώ ότι  το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ με το ακαδημαϊκό του έργο και δυναμικό αποτελεί ιδιαίτερα  ισχυρό  παράγοντα ανάπτυξης του Αρχιπελάγους και σε αυτό το πλαίσιο είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συνέχεια στην καλή αυτή συνεργασία και με τη νέα Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σας ευχαριστώ  άλλη μια φορά για τη συμβολή, την  υποστήριξη και το ενδιαφέρον σας.

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Καθηγητής Πάρις Α.Τσάρτας


ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ