Το πάλεψε μέχρι τέλος η ΑΕΛΚ αλλά ηττήθηκε από τον «ευρωπαίο» Αστέρα με 1-0 στην Τρίπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γκολ στο 3ο λεπτό ήταν αρκετό έτσι ώστε ο Αστέρας Τρίπολης να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με αντίπαλο την ΑΕΛ Καλλονής.


Από τους δύο… μονομάχους ο Αστέρας είχε πιο πολύ ανάγκη, καθώς το ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλό, με συγκομιδή τριών βαθμών σε τρία ματς. Σε συνδυασμό με το ότι ήταν γηπεδούχος, μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ερχόμενος με φόρα από την Μπεσίκτας, σκόραρε στην πρώτη του καλή προσπάθεια. Ο Ρόλε έκανε μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, την οποία άφησε… πίσω ο Μάσα και αφού ξεπέρασε και το τελευταίο εμπόδιο που είχε μπροστά του, τον Χογκ.

Οι ευκαιρίες δεν έλειψαν βέβαια και η Καλλονή θα μπορούσε να κλέψει το βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος, όμως ο Κύπρου ήταν άστοχος.

Ο Παντελιάδης έκανε βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Μάσα την έστειλε σταδίχτυα με κάπως... περίεργο τρόπο είναι η αλήθεια. Οι φιλοξενούμενοι έφτασα κοντά στην ισοφάριση στο 8', όμως η κεφαλιά του Αντέγιο, μετά από κόρνερ του Λεοζίνιο, πέρασε ελάχιστα άουτ.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μάσα θα μπορούσε να κάνει δυο τα προσωπικά του τέρματα (και του Αστέρα), εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της άμυνας, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε έξω.

Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός πάγωσε. Τα λάθη άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο, ενώ έπεσαν και λίγες κλωτσιές που χάλασαν το παιχνίδι, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει κάπως βαρετά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Πάρα και Ζησόπουλος έχασαν δυο καλές ευκαιρίες (με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα). Τη σκυτάλη πήρε ο Μάσα ο οποίος απείλησε με δυο σουτ (το ένα έδιωξε σε κόρνερ ο Χογκ), ενώ λίγο νωρίτερα ένα σουτ του Χουάνμα για την Καλλονή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο διάστημα 69'-71' χάθηκαν δυο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για τους Αρκάδες. Αρχικά ο Πάρα είχε μία κεφαλιά μόνος με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Παντελιάδης με ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με τον Χογκ, όμως πλάσαρε άουτ.
Η Καλλονή έχασε καλή ευκαιρία στο 87' να κλέψει τον βαθμό, όμως το σουτ του Κύπρου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσίσκι.

Ο άξονας και τα άκρα της Καλλονής σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο. Δεν συνέβαλλαν παρά λίγο στο παιχνίδι της ομάδας. Σε αυτήν την κατηγορία και ο Χογκ που φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του από τον Αστέρα.
Μετά το Καραϊσκάκη ο Χιού Ντάλας πήγε και στην Τρίπολη. Ο αρχιδιαιτητής της Λίγκας ήθελε να δει από κοντά την επίδοση του ρέφερι της αναμέτρησης. Στο πλάνο του είχε μετά το ματς να μιλήσει με τους διαιτητές όπως επρόκειτο να κάνει και στο παιχνίδι του Φαλήρου. Ο Ντάλας είναι σε μία φάση συνολικής αξιολόγησης των διαιτητών του πρωταθλήματος.


Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (Ζησόπουλος 23'), Μουνάφο, Τιε Μπι, Μάσα, Πάρα, Ρόλε (Φερνάντες 82'), Μπαντιμπανγκά (Γιαννιώτας 46').

ΑΕΛ Καλλονής (Ματζουράκης): Χογκ, Βαλιός (Μίνγκας 74'), Αντιέγιο, Αναστασιάδης, Πιπίνης (Καμαρά 46'), Κεϊτά, Γιορέντε, Ναβάρο, Καλτσάς, Χουάνμα, Λεοζίνιο (Κύπρου 74').

Γκολ: Μάσα (3' σουτ).

Κάρτες: Γιορέντε (κίτρινη 61'), Γιαννιώτας (κίτρινη 89'), Πάρα (κίτρινη 92').