Αποκλειστικό: Αυθαίρετα κτίσματα και μπάζα μέσα στα στενά της Μυτιλήνης- Κάτοικος ΕΦΡΑΞΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟ(ΦΩΤΟ,ΒΙΝΕΟ)

Μια απίστευτη καταγγελία έφτασε στα γραφεία του LesvosPost.com πριν λίγες ημέρες.
Συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες μας τηλεφώνησε κάτοικος της οδού Βύρωνος Μυτιλήνης και μας εξηγούσε την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε αδιέξοδο δίπλα στην κατοικία του, όπως μας είπε το αδιέξοδο έχει καταντήσει εστία μόλυνσης με σκουπίδια, μπάζα, κόπρανα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάνεις.

Η ομάδα του LesvosPost.com μετά από επιτόπια έρευνα είδε με τα ίδια μάτια της αυτό που επικρατεί στην περιοχή και συγκεκριμένα στο αδιέξοδο της οδού Βύρωνος.

Φτάνοντας στο σημείο που υπάρχει το αδιέξοδο μας περίμεναν κάτοικοι της γύρω περιοχής και της οδού Βύρωνος. Αυτά που άκουσαν τα αυτιά μας φυσικά δεν τα χωράει ο νους καθώς στο αδιέξοδο της οδού Βύρωνος έχει προβλεφθεί κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει δημοτική οδός με σκοπό να εξυπηρετεί τα γύρω σπίτια, αλλά κάτοικος της περιοχής έχει φράξει ουσιαστικά τον δρόμο κτίζοντας αυθαίρετο κτίσμα με την ευλογιές όπως μας είπαν όλων των αρχών της Λέσβου. Το αποκορύφωμα είναι ότι ο εν λόγο κάτοικος της περιοχής πέρασε κεραμίδια σε παρακείμενο κτίσμα του χωρίς την απαραίτητη οικοδομική άδεια, όπως επίσης έβγαλε και πορτάκι μέσα σε κοινόχρηστο χώρο η αλλιώς προβλεπόμενη οδό. Για όλα αυτά ο συγκεκριμένος κάτοικος μετά από τις συνεχείς καταγγελίες των κατοίκων έλαβε από την Δ/νση δόμησης του Δήμου Λέσβου τα ανάλογα προστιματα ύψους 1500€ περίπου (βλέπε ΦΩΤΟ 1).  Ο συγκεκριμένος κάτοικος κατά την ανέγερση της σκεπής πέταξε όλα τα μπάζα μέσα στην προβλεπόμενη οδό κόβοντας κάθε δίοδο προς τον κοινόχρηστο χώρο από τους υπόλοιπους κατοίκους. Σιγα σιγά διάφοροι κάτοικοι πετούσαν και πετούν τα σκουπίδια τους εκεί κάνοντας την περιοχή να μοιάζει σκουπιδότοπος. Φυσικά στο σημείο κάνουν πάρτι τα τρωκτικά και τα έντομα κάνοντας την ζωή των κατοίκων αφόρητη.

Οι κάτοικοι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για όλα τις παραπάνω αυθαιρεσίες χωρίς ανταπόκριση. Όπως μας είπαν μετά από μήνυση στην εισαγγελία ήρθε μέχρι και η αστυνομία στο σημείο χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια για τις αυθαιρεσίες.

Στο σημείο αυτό έχουν συσσωρευτεί ακαθαρσίες ενώ έντονη είναι η δυσοσμία παντού, μάλιστα όπως θα δείτε και στην ΦΩΤΟ 2 ανάπηρος κάτοικος της περιοχής έπαθε μόλυνση από τις ακαθαρσίες και λαμβάνει την ανάλογη θεραπευτική αγωγή.

Οι κάτοικοι έχουν πάει από τον Δήμο Λέσβου, στην περιφέρεια, στην εισαγγελία κτλ χωρίς να δουν κάποια ανταπόκριση. Όπως μας είπαν όλοι οι αρμόδιοι έρχονται βλέπουν και φεύγουν κάνοντας μόνο αυτοψίες (ΦΩΤΟ 3).

Η προτελευταία λύση όπως μας είπαν είστε εσείς καθώς το επόμενο βήμα τους θα είναι να καλέσουν τον υπουργό δικαιοσύνης να δει την κατάσταση που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως μας τόνισαν η συγκεκριμένη προβλεπόμενη οδός θα πρέπει να μείνει ανοιχτή καθώς θα κινδυνέψουν ζωές εφόσον δεν έχουν πρόσβαση στο σημείο ασθενοφόρα και πυροσβεστική.

ΔΕΙΤΕ τα αποκλειστικά πλανά που κατέγραψε η κάμερα μας καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα που έχουν οι κάτοικοι στα χέρια τους

(Να τονίσουμε ότι όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα σε όποια υπηρεσία μας τα ζητήσει)


ΦΩΤΟ 2


ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 3

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 3

Το παράνομο κτίσμα

Το παράνομο κτίσμα