ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ- Όλες οι ειδικές κατηγορίες

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών μπήκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, αφού ανακοινώθηκαν τελικά οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.


Οι βάσεις έχουν ήδη αναρτηθεί και στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν με τον κωδικό τους και τα αρχικά του επώνυμου τους να δουν σε ποια σχολή κατάφεραν να εισαχθούν. Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σχολεία ευθύνης τους. Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών - αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών- μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής, ενώ τις σχολές εισαγωγής μπορούν οι υποψήφιοι να δουν στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου.

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθεί και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις μετεγγραφές, οι οποίες φέτος θα ικανοποιήσουν μεγαλύτερο ποσοστό πρωτοετών φοιτητών, σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε ιδρύματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ για τους υπολοίπους που επιθυμούν να μετεγγραφούν, θα πρέπει το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:

 

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ 10% (του 2012)

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ 10% (του 2013)

* ΒΑΣΕΙΣ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

* ΒΑΣΕΙΣ - ΕΠΛΟΓΗ ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% (του  2012)

* ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΑΛ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% (του 2013)

 

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΕΛ 2013 ΜΕ 2014

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΠΑΛ 2013 ΜΕ 2014



Πηγη news247.gr