Ενημέρωση από τον Δήμο Λέσβου για τους περιπτερούχους

Για την ενημέρωση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών σας, σας γνωστοποιούμε την παρακάτω επιστολή, με θέμα: «Ενέργειες για την ενημέρωση των περιπτερούχων».



Κύριε Αντιδήμαρχε,

Μετά τα ανωτέρω σχετικά, τις διατάξεις της νέας νομοθεσίας  και για την πληρέστερη ενημέρωση των περιπτερούχων του Δήμου Λέσβου καθώς και την ομαλή λειτουργία των περιπτέρων τους, θα θέλαμε να ενημερωθούνε με δελτίο τύπου προς όλα τα Μ.Μ.Ε. και στην ιστοσελίδα μας, για τα ακόλουθα.
Από την έναρξη ισχύος του παρόντος, μισθώματα και τέλη από εκμετάλλευση περιπτέρων, καθώς και κυλικείων, καφενείων και κουρείων εντός κτιρίων που στεγάζονται υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., των οποίων οι δικαιούχοι έχουν αποβιώσει, καταβάλλονται στους οικείους Ο.Τ.Α., μέχρι την λήξη της μίσθωσης. Οι υφιστάμενες κατά το χρονικό δημοσίευσης του νόμου, άδειες δεν θίγονται και διατηρούνται σε ισχύ (Ν. 4257/2014 ΦΕΚ Α΄93/14-4-2014, άρθρο 76, άρθρο 10).

Σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου, οι κληρονόμοι αυτού ή ο μισθωτής υποχρεούνται να αναγγείλουν εντός μηνός το θάνατο στον οικείο Δήμο. Στην περίπτωση αυτή, οι συμβάσεις μίσθωσης που δεν έχουν λήξει, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τη λήξη τους. Εάν δεν υπάρχουν διάδοχοι, η μίσθωση συνεχίζεται μέχρι τη λήξη της, κατόπιν αιτήματος του μισθωτή και τα μισθώματα και τέλη της περιόδου αυτής καταβάλλονται στο Δήμο (Ν. 4257/2014 ΦΕΚ Α΄93/14-4-2014, άρθρο 76, άρθρο 7).
Σε κάθε περίπτωση και για την καλύτερη  εξυπηρέτησή τους παρακαλούνται όπως προσέρχονται στις κατά τόπους υπηρεσίες μας για πληρέστερη ενημέρωσή τους, προσκομίζοντας και τα αντίστοιχα έγγραφα.

Η υπάλληλος του γραφείου
Ξυνέλλη – Μαραγκοπούλου
Ευδοξία
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
– ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ