18 χρόνια ΑΕΛ Καλλονής- Με παρουσία 2 χρόνων στην Super league

Η Καλλονή μόλις ενηλικιώθηκε! Φάνηκε ξεκάθαρα στο παχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πως η ομάδα της Μυτιλήνης αποχωρίστηκε τις ποδοσφαιρικές παιδικές ασθένειες της περσινής σεζόν και προσέγγισε με ωριμότητα, υπομονή και εξυπνάδα την δύσκολη πρεμιέρα. 



Όπως και πέρυσι ο δρόμος την έφερε απέναντι σε έναν απ' τους διεκδικητές του τίτλου. Πέρυσι ήταν ο Ολυμπιακός, τώρα ο ΠΑΟΚ. Μετά από 90 και κάτι λεπτά οι παίκτες του Ματζουράκη πανηγύριζαν το πιο σημαντικό αποτέλεσμα στην ιστορία της ομάδας κόντρα σε "μεγάλο" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Καλλονή άντεξε την αναμενόμενη πίεση στο ξεκίνημα, ο Ματζουράκης πέρασε στα χαφ τον μαχητή Χωριανόπουλο και στα πλάγια τον ντελικάτο Καλτσά και κάπως έτσι το χαρμάνι έσφιξε για τα καλά. Ο Χογκ ήταν πάντα σε ετοιμότητα, ο "Ιταλός" Ατέτζο έκανε παιχνίδι κλάσης και ήταν θέμα χρόνου να πάει σωστά η μπάλα στον Καμαρά.
Ο Λεοζίνιο τάισε τον Σενεγαλέζο "πιτσιρικά"  και η Καλλονή μπήκε μπροστά στο σκορ. Βλέποντας το παιχνίδι δίπλα στον πάγκο της ομάδας της Μυτιλήνης, φάνταζε πολύ πιο εύκολο να πετύχουν το 2-0 οι φιλοξενούμενοι, παρά το 1-1 ο ΠΑΟΚ. Μια στιγμή αδράνειας χάρισε την ευκαιρία στο δικέφαλο να ισοφαρίσει (είπαμε η Καλλονή ενηλικιώθηκε, δεν πήγε στρατό ακόμα!), ωστόσο το παιχνίδι δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου ρυθμό.

Η Καλλονή συνέχισε πιστή στο πλάνο της και πήρε το πολύτιμο πόντο. Όλοι στην ομάδα μιλούν για μια εξαιρετική προετοιμασία και ίσως το "Χ" στην Τούμπα είναι ένα πρώτο (οχι μικρό) σημάδι της συνέχειας. Αποτέλεσμα που βοηθάει βαθμολογικά και ψυχολογικά, καθώς ακολουθεί το πρώτο επίσημο και ιστορικό ματς στο γήπεδο της Καλλονής και οι παίκτες της θα το ζήσουν με έναν πόντο ήδη στο σακούλι και πολλές θετικές κερδισμένες εντυπώσεις, όχι με μηδέν στο πηλίκο!