Σύγκριση λιμανιών Πλωμαρίου και Πέτρας μέσω του Google Maps

Επειδή πολλοί αναγνώστες μας, απόρησαν


με το θέμα της πύλης εισόδου και με το ότι το λιμάνι του Πλωμαρίου κρίθηκε από τον αντιπρόεδρο της ένωσης ιδιοκτητών κρουαζιεροπλοίων, κ. Λάμπρου, ότι έχει υποτυπώδεις λιμενικές εγκαταστάσεις, ενώ για την Πέτρα αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι “Υπάρχουν ωραιότατες κτιστές εγκαταστάσεις”, μπήκαμε στο Google Maps, για να δούμε το λιμάνι της Πέτρας.
Η διαφορά των δυο λιμανιών, είναι μεγάλη όπως θα δείτε στη φωτογραφία. Δε χρειάζονται λόγια, η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Οι λυόμενες εγκαταστάσεις που έχει αποκτήσει η Πέτρα, γίνονται και στο Πλωμάρι, αν υπάρχει όμως η πολιτική βούληση και θέληση κάποιων… Υπάρχει και ο χώρος του παλιού κινηματογράφου στο ξενοδοχείο Oceanis, που για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγω δεν προχώρησε στα σχέδια.

Ας μας πουν τουλάχιστον, που υστερεί ακριβώς το λιμάνι, για να δουν οι αρμόδιοι αν μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και έργα. Άλλωστε, όλοι οι υποψήφιοι στις εκλογές του Μαΐου, έταζαν τη δημιουργία πύλης εισόδου στο Πλωμάρι.
Επίσης, είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή, ότι το Πλωμάρι υπερτερεί σε υπηρεσίες, δηλαδή, αστυνομία, τελωνείο, λιμεναρχείο. Αναγκαζόμαστε να μπούμε στη διαδικασία σύγκρισης, που εμείς τουλάχιστον δε το θέλαμε, ούτε έχουμε κάτι εναντίων των κατοίκων της Πέτρας και του Μολύβου. Πρέπει και θέλουμε να γίνουν πύλες εισόδου και στις δυο περιοχές.

Όλα στην Ελλάδα, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Τίποτε δε θα γίνει αν δε το θελήσουν κάποιοι…



Πηγή: Από τους συνεργάτες μας στο Plomarinews.gr