Η μεγάλη Ουντινεζε του Ριερα και του Καρνεζη έρχεται στην Μυτιλήνη για φιλικό με την ΑΕΛΚ στο ΤΑΡΛΑ

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ατύπως τα εγκαίνια του νεότευκτου Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ να παίρνει την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους αρμοδίους φορείς που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή τις τελευταίες εργασίες ανακαίνισης και να προσκαλεί την Ιταλική Ουντινέζε στις 13 Αυγούστου για ένα διεθνές φιλικό στον Ταρλά.


Η ομάδα του Ούντινε αποδέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες του «SL» την πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΛΚ και αυτή τη στιγμή διευθετούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωση του φιλικού αυτού αγώνα, που θα ανοίξει για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, ξανά τις πόρτες του Ταρλά.

Ο αγώνας θα γίνει εκτός απροόπτου στις 8:30 το βράδυ και θα αποτελέσει την ιδανική πρόβα τζενεράρε τόσο για την Καλλονή που στις 20 Αυγούστου θα κάνει πρεμιέρα στην Super League απέναντι στον ΠΑΟΚ, τόσο για την Ουντινέζε που θα ξεκινήσει τις αντίστοιχες δικές της αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Serie A.

Η Καλλονή εκτός από την λαμπρότητα που εξασφαλίζει για την έναρξη της νέας αγωνιστικής της χρονιάς που τη φέρνει πίσω στη Λέσβο, αλλά και για την επάνοδο του Ταρλά στην υπηρεσία του λεσβιακού ποδοσφαίρου με μία σύγχρονη πλέον όψη, προσθέτει συν τοις άλλοις επιπλέον πρεστίζ στην φετινή της προετοιμασία, που χαρακτηρίστηκε από τους φιλικούς αγώνες που έδωσε μέσα στον Ιούλη με τις επίσης Ιταλικές Φιορεντίνα και Νάπολι…

Η συμφωνία ΑΕΛΚ και Ουντινέζε για την πραγματοποίηση του φιλικού αυτού, προφανώς εξασφαλίστηκε από την πρόσφατη παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκου Μιχαλάκη στην Ιταλία.

Λόγω του ότι το φιλικό αυτό παιχνίδι αποτελεί και μία πολύ καλή ευκαιρία προετοιμασίας λίγο πριν την επίσημη σέντρα των πρωταθλημάτων σε Ελλάδα και Ιταλία, η Ουντινέζε αναμένεται να παραταχθεί με όλα τα βασικά της στελέχη στη Λέσβο. Ανάμεσα σε αυτούς, οι παίκτες της Καλλονής θα συναντήσουν τον Έλληνα πορτιέρο, πρώην του Παναθηναϊκού και βασικού στελέχους της Εθνικής μας ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας Ορνέστη Καρνέζη, ενώ το ρόστερ των Ιταλών περιλαμβάνει και «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον, καθώς στο Ούντινε θα αγωνίζεται φέτος και ο άλλοτε Ισπανός εξτρέμ του Ολυμπιακού, Άλμπερ Ριέρα. Από εκεί και πέρα στην Ουντινέζε που φημίζεται για την παραγωγή ταλέντων στην γειτονική χώρα και αποτελεί τα 20 τελευταία χρόνια μία ήρεμη και σταθερή δύναμη στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αγωνίζονται και ο διεθνής Κολομβιανός Πάμπλο Αρμέρο και οι Βραζιλιάνοι Νάλντο, Γκιγιέρμε, Εντενίλσον και Ντανίλο. Από την Ουντινέζε φέτος ωστόσο αποχαιρέτισε την ενεργό δράση, ο Ιταλός σταρ Ντι Νατάλε.


Πηγη sportlesvos.gr