Σε ανεξέλεγκτη κατάσταση η αφισορύπανση στην Λέσβο-Μέχρι και ο δήμος Λέσβου βάζει αφίσα από κατάστημα σε κτήριο του

Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η αφισορύπανση, ή ταμπελο-ρύπανση, πείτε το όπως θέλετε, στο νησί μας.


Ο κάθε ένας πηγαίνει και τοποθετεί όπου θέλει την αφίσα ή την ταμπέλα του. Και αυτό το φαινόμενο εδώ και χρόνια έχει εξαπλωθεί σε όλο το νησί και αποτελεί ένα άσχημο θέαμα το οποίο θα πρέπει να μας απασχολήσει πιο σοβαρά. Και να γίνει και κάποια παρέμβαση επί της ουσίας. Όλο αυτό το θέαμα υποβαθμίζει αρκετά την αισθητική εικόνα της πόλης μας, του νησιού μας που δέχεται αρκετούς τουρίστες είτε από κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας είτε του εξωτερικού.

Πριν μερικές ημέρες ο Δήμαρχος και όλοι οι φορείς έκαναν συνεδρίαση γι αυτό και είπαν ότι θα βάλουν τέρμα στην αφισορυπνανση. Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίσθηκε να ενταθεί η προσπάθεια της Αστυνομίας σε όλα τα παραπάνω θέματα, με την υποβολή μηνύσεων και προστίμων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την αρμοδιότητά της κατά των παραβατών, ώστε να αποκατασταθεί η ευνομία και η ευταξία στην πρωτεύουσα και στα χωριά του Δήμου Λέσβου. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ακόμα κάποια παρέμβαση, αντιθέτως είδαμε τελευταία να μετατρέπονται δέντρα σε ταμπλό ανακοινώσεων καταστημάτων. Χρόνια τώρα ενημερωνόμαστε από κολόνες και όποιον τοίχο βρίσκεται μπροστά μας για τα όσα συμβαίνουν στο νησί, αλλά και στα δέντρα;;;;;;

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα η Δημοτική Αρχή θα βρει μια αξιοπρεπή μόνιμη λύση για το ζήτημα αυτό, ενδεχομένως να μπορούμε να βρούμε δύο θέσεις σε κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικά διαμορφωμένα διαφημιστικά πλαίσια, ενδεχομένως να μπορούμε να ενημερωθούμε πως λύνουν άλλοι Δήμοι αυτό το πρόβλημα.

Και διαφήμιση πάρτι από το τουριστικό γραφείο του Δήμου Λέσβου…

Έκπληκτοι μείναμε όταν μας έστειλαν την παρακάτω φωτογραφία αναγνώστες του lesvospost.com. Όπως καθαρά φαίνεται ο Δήμος Λέσβου προωθεί στους τουρίστες που ενημερώνονται από το γραφείο τουρισμού του Δήμου, τα πάρτι που κάνει γνωστό club στον Μολυβο, που μάλιστα το κατέχει ξένος επιχειρηματίας και άνοιξε πριν από λίγο καιρό.

Δεν ξέρουμε αν ο δήμος έλαβε κάποιο χρηματικό ποσό γι αυτό, αλλά όπως βλέπουμε στην φωτογραφία η αφίσα έχει τοποθετηθεί από την μέσα πλευρά της εισόδου του γραφείου τουρισμού και η πόρτα ορθάνοιχτη προωθεί το συγκείμενο κατάστημα στους τουρίστες που καταφθάνουν στο λιμάνι Μυτιλήνης….

Αυτό είναι και ένα θέμα που πάει εναντίων σε καταστήματα της Λέσβου που τα κατέχουν ντόπιοι επιχειρηματίες.


Οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής οφείλουν να φροντίσουν άμεσα για την τήρηση του νόμου και την αποκατάσταση της αισθητικής της πόλης, προωθώντας τις αφίσες στην ανακύκλωση.