Μεγάλη συμμέτοχη στον 3ο Κολυμβητικό διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης Κουντουρουδιά – Πέραμα

Με αθρόα συμμετοχή κολυμβητών διεξήχθη  ο 3ος Διάπλους Μικρασιατικής Μνήμης την Κυριακή 27-7-2014.


Οι 70 περίπου κολυμβητές που συμμετείχαν διήνυσαν την απόσταση των 1.100μέτρων που χωρίζει την Κουντουρουδιά από το Πέραμα.

 Όλοι τους τερμάτισαν, χωρίς προβλήματα και ο χρόνος που έκαναν οι κολυμβητές παρόλο που ο διάπλους ήταν συμβολικός και όχι διαγωνιστικός κυμάνθηκε από 12 περίπου λεπτά ο πρώτος μέχρι 44 λεπτά ο τελευταίος.

Μετά την άφιξη των κολυμβητών στο Πέραμα ξεκίνησε η τέλεση του Μικρασιατικού εθίμου το «Κοντάρι», το οποίο επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο στις27 Ιουλίου, ημέρα της γιορτής του Αγίου Παντελεήμονος, πολιούχου Περάματος.

Στην ασφαλή διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου συνέβαλαν, αποφασιστικά, τα δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος τα οποία και επέβλεπαν συνεχώς τους κολυμβητές.

Τις ευχαριστίες μας οφείλουμε εκτός από το Λιμενικό Σώμα, στους ιατρούς κ.κ.Ευστράτιο Γιαννίκο και Κώστα Χατζηκωνσταντίνο που παρευρίσκονταν για παν ενδεχόμενο, καθώς επίσης και στον κ. Ευστράτιο Καραντώνη, ο οποίος διέθεσε τη βάρκα του για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα και αντιστρόφως.

Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους και μοιράστηκαν αναμνηστικά καπελάκια.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας,
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»,
Ο «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Μυτιλήνης και

Η Τοπική Κοινότητα Περάματος.