Συνέντευξη στο LesvosPost.com με τον υπ. Δημοτικό Σύμβουλο Λέσβου κ. Παναγιώτη Ζαφειρίου

Στο LesvosPost.com και στον αρχισυντάκτη/Δ/ντη του Στεφάνου Γεώργιο μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Φώτη Ξυδα «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο» κος Παναγιώτης Ζαφειρίου


Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο πρόεδρος του τωρινού Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου και πρόεδρος των ιαματικών πηγών Ελλάδας, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του αλλά και τις βλέψεις του, για τον τόπο μας. Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

Κε Ζαφειρίου καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ σαν LesvosPost.com που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη


Γ.Σ Περιγράψτε μας ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σας που δεν το έχουν οι άλλοι υποψήφιοι και για ποιο λόγο ζητάτε την ψήφο από τους δημότες

Δεν θα μπορούσα να εκφραστώ υπεροπτικά και να πω ότι έχω ένα καλύτερο χαρακτηριστικό από τους άλλους υποψηφίους.
Θα ήταν προσβλητικό προς όλους, καθώς θεωρώ ότι συμμετέχουμε όλοι με ένα κοινό αγώνα.
Η εκτίμηση του κόσμου και η εκλογή μου όλα αυτά τα χρόνια ίσως δείχνει ότι οι συνδημότες μου είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία μου στα δρώμενα του Δήμου.

Γ.Σ Ποιο είναι το πλάνο παρέμβασης της παράταξής σας για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι ελλείψεις στο κοινωνικό κράτος και στη δημόσια υγεία; 

Η παράταξή μας μην ξεχνάτε είναι δημοτικής φύσεως, δεν είναι η Κυβέρνηση για να αποφασίζει και να κάνει μεγάλες τομές σε όλους τους κλάδους που αναφέρατε.
Σίγουρα , θέλουμε να φτιάξουμε μία νέα συνεργασία με τους πολίτες, μία «ενεργή» συνεργασία , οι οποίοι θα προσφέρουν στα κοινά και στον Δήμο και βέβαια ο Δήμος θα είναι δίπλα τους στα πάντα.
Τέλος, όπως αντιλαμβάνεστε θα κάνουμε τα πάντα όσον αφορά την πίεση στα αντίστοιχα Υπουργεία , καθώς πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και βιώνουμε τα ίδια προβλήματα που έχει κάθε Δημότης μας.

Γ.Σ Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα τρία σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή o Δήμος Λέσβου; 

Τα τρία πιο σοβαρά είναι , η γεωγραφική δομή του Δήμου, που χρειάζεται άμεσα αλλαγή σε μικρότερους Δήμους, το κομμάτι του τουρισμού και το κομμάτι των εξαγωγών μας.
Αν υπάρξει σοβαρό πλάνο και σχέδιο σε 5 χρόνια που θα έρθουν οι επόμενες Δημοτικές Εκλογές, θα μιλάμε για μία «νέα» Λέσβο.

Γ.Σ Δικαίως ή αδίκως πιστεύετε ότι ακούν οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών; 

Αν δεν τα άκουγαν δεν θα εκλέγονταν. Είμαστε σε μία περίοδο που ο κόσμος θέλει τον εκπρόσωπό του στον Δήμο να τον ακούει σε όλα τα επίπεδα. Σε δεύτερο επίπεδο, εκεί είναι η ουσία της προσφοράς και συμμετοχής στα κοινά.

Γ.Σ Συμμετέχετε με τον συνδυασμό του Φώτη Ξύδα; Για ποιο λόγο και γιατί δεν επιλέξατε κάποιον άλλο ανεξάρτητο συνδυασμό; 

Συμμετέχω με τον Φωτή Ξύδα γιατί αρχικά είναι μία μεγάλη προσωπικότητα που μπορεί να προσφέρει με την εμπειρία του από όλον τον κόσμο και με την προσωπικότητα του μπορεί να μετατρέψει την Λέσβο σε κέντρο οικονομίας στο νότιο κομμάτι της Ευρώπης.
Παράλληλα, είναι ο μόνος που έχω γνωρίζει ο όποιος είναι πραγματικά «αδέσμευτος», χωρίς καμία κομματική γραμμή από τον ίδιο και χωρίς να υπόσχεται σε κανέναν καμία θέση και καμία δουλειά.

Γ.Σ Θα υπάρξει κάποια «ώσμωση» με περιφερειακό συνδυασμό; Θεωρείτε πως έχετε κοινή ή παρόμοια στοχοθέτηση με κάποιον άλλον υποψήφιο σε περιφερειακό επίπεδο;

Όχι δεν θα υπάρξει καμία συνεργασία με κανένα ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Ο καθένας μπορεί να λειτουργήσει όπως επιθυμεί ο ίδιος.

Γ.Σ Πως σχολιάζετε την προεκλογική περίοδο;

Η προεκλογική περίοδος ήταν κάπως πιο ήρεμη σε σχέση με άλλες εκλογές, όμως υπήρχαν περιπτώσεις υποψηφίων που προκάλεσαν γενικά και δεν ξέρω μέχρι πού μπορεί να φθάσουν.
Η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καθαρά προσφορά στον πολίτη. Οι διάφορες αψιμαχίες μόνο κάτι πονηρό μπορούν να έχουν.

Γ.Σ Πως σχολιάζετε την στάση της κοινωνίας σε αυτές τις εκλογές;

Η κοινωνία είναι «μουδιασμένη», αφ ενός λόγω των προβλημάτων από την οικονομία και την κρίση που βιώνουμε όλοι καθημερινά, αφ ετέρου γιατί 4 χρόνια δεν μπόρεσε να σπάσει ο Δήμος Λέσβου, παρ όλες τις προσπάθειες που έγιναν και αυτό είναι ένα παράπονο και δικό μου, αλλά και όλου του Λεσβιακού λαού.
Θεωρώ ότι η κοινωνία θα ψηφίσει αυτούς που ξέρει ότι θα δουλέψουν και όχι όπως παλιά, οικογενειακά και από υποχρέωση.
Αν θέλουμε να έχουμε μία «νέα» αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αλλάξουμε και τον τρόπο που σκεφτόμαστε ή ενεργούμε.

Γ.Σ Η πρώτη εκτίμησή σας, για τις εκλογές στις 18 Μαΐου… Θα περάσει ο συνδυασμός «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο» στον 2ο γύρο;

Δεν μπορώ να απαντήσω αν ο συνδυασμός μας θα είναι στον δεύτερο γύρο.
Εμείς παλεύουμε να γίνουμε νέα Δημοτική Αρχή, οπότε σίγουρα πρέπει και θέλουμε να είμαστε και στον δεύτερο γύρο.
Ο κόσμος αν μας εμπιστευτεί θα μας δώσει τη δυνατότητα και στον δεύτερο γύρο να πάμε και να κερδίσουμε τις εκλογές.

Γ.Σ Πως νιώθετε που επί των ημερών σας, σαν πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, εξαλείφτηκαν οι εντάσεις μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων; Νιώθετε πως επιτύχατε σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Θα ξανά γινόσασταν πρόεδρος αν σας το ζητούσε η νέα δημοτική αρχή;

Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ για τον εαυτό μου. Για να το λέτε εσείς που είστε δημοσιογράφος, προφανώς και συζητιέται και εκτός των πυλών του Δημαρχιακού θώκου.
Σας είπα και πριν, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετέχουμε για να προσφέρουμε.
Όποιος συμμετέχει για να μπει Αντιδήμαρχος ή σε μία θέση και να μην προσφέρει, αυτός θα πρέπει να απομακρυνθεί από τα δρώμενα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η τιμή που μου κάνανε να είμαι πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μεγάλη και σαφώς θα είμαι εκεί όποτε μου το ζητήσει κάποιος αν εκλεγώ φυσικά εγώ και ο συνδυασμός μας.

Γ.Σ Σαν πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Λέσβου, θεωρείτε πως η Λέσβος έχει έλλειψη σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων; Θεωρείτε πως είναι επαρκείς οι υποδομές στα σχολεία της Λέσβου;

Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα στις σχολικές εγκαταστάσεις.
Δεν επαρκούν για τα σχολεία μας και θέλουν και άλλη δουλειά και προσπάθεια σε σχέση με ότι έχει γίνει.
Εμείς στην σχολική επιτροπή κάναμε μεγάλη προσπάθεια και θα αφήσουμε επιπλέον δυνατότητες στους επόμενους. Τα παιδιά μας θα πρέπει να είναι σε ανθρώπινα σχολεία.
Αυτό είναι προσωπική δέσμευση εάν εκλεγούμε ως νέα Δημοτική Αρχή.

Γ.Σ Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κ Ζαφειρίου γι αυτήν την συνέντευξη και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις εκλογές.

Σημείωση: Η συνέντευξη είναι στα πλαίσια της πολίτικης διαφήμισης του υποψηφίου


Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.