Συνέντευξη στο LesvosPost.com με τον υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Β.Αιγαίου κ Αλέξανδρο Ροδίτη

Στο LesvosPost.com και στον αρχισυντάκτη/Δ/ντη του Στεφάνου Γεώργιο μίλησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό της Χριστιάνας Καλογήρου "Εμείς για το Αιγαίο"  Αλέξανδρος Ροδίτης.


Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, ο φιλόδοξος νέος επαγγελματίας δικηγόρος από την Καλλονή, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του αλλά και τις βλέψεις του, για τον τόπο μας. Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τα όσα ενδιαφέροντα είπε:

Αλέξανδρε καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ σαν LesvosPost.com που δέχτηκες να μας παραχωρήσεις αυτήν την συνέντευξη


Γ.Σ Και ξεκινάμε με μια συνηθισμένη ερώτηση προς νέους ανθρώπους που κατεβαίνουν υποψήφιοι, γιατί επέλεξες την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να αναμιχθείς στα κοινά; Γιατί επέλεξες τον συνδυασμό της κας Χριστιάνας Καλογήρου

Α.Ρ Καταρχάς Γιώργο θέλω να σε ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνεις να υποστηρίξω την υποψηφιότητά μου μέσα από την έγκυρη και ιδιαίτερα δημοφιλή ιστοσελίδα σου. Στην εύλογή σου ερώτηση απαντώ ότι η πρόσκληση της Χριστιάνας Καλογήρου έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και αυτό έχει να κάνει με το ότι « Εμείς οι ίδιοι ορίζουμε το μέλλον μας ». Το μήνυμα της είναι ότι η πολιτική μπορεί να είναι αποτελεσματική, πράγμα που θεωρώ ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που την εφαρμόζουν. Ένιωσα λοιπόν ότι τούτη την εποχή, αν και το πολιτικό κλίμα δεν ευνοεί, πρέπει να προσθέσω τις δυνάμεις μου με αυτούς που πιστεύουν ότι μέσα από την προσφορά και τη διάθεση μπορούν να πετύχουν κάτι αξιόλογο.


Γ.Σ Πως κρίνετε τη θητεία του απερχόμενου περιφερειάρχη Βορειου Αιγαίου Νασου Γιακαλη   συνολικά αλλά και ειδικά στο Ν. Λέσβου;

Α.Ρ Γιώργο, θα μου επιτρέψεις να απέχω από τη διατύπωση κρίσης σε σχέση με τη θητεία του κ. Γιακαλή στην παρούσα φάση, καθώς λίγο πριν τις εκλογές αυτό που προέχει  είναι η ανεπηρέαστη κρίση των συμπολιτών μας και όχι η δική μου. Άλλωστε, οποιοσδήποτε ασχολείται με τα κοινά κρίνεται από τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές.



Γ.Σ Τι πιστεύεις ότι μπορείς, εσύ προσωπικά, να προσφέρεις στην Λέσβο, όταν εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος;

Α.Ρ Θα σου απαντήσω σύντομα λέγοντας τη νομική κατάρτιση, την επαγγελματική μου ευσυνειδησία, τη διάθεση μου για προσφορά, την πίστη μου ότι η Λέσβος αξίζει μια καλύτερη τύχη από αυτή που έχει σήμερα.


Γ.Σ Απευθυνόμενος στους Λεσβιους, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις, προσκαλώντας τους να σε ψηφίσουν στην εκλογική μάχη της 18ης Μαΐου;

Α.Ρ Για μένα, σε πρώτη φάση, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι για να μπορεί η Λέσβος να απαιτεί και να διεκδικεί, οφείλει πρώτα να συμμετέχει. Προτεραιότητα λοιπόν δίνω στο να δείξει η Λέσβος ότι είναι «εδώ», ότι έχει πολίτες ενεργούς που διαθέτουν πολιτική συνείδηση. Έπειτα, σε σχέση με τη δική μου υποψηφιότητα, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την ψήφο τους και θα προσπαθήσω να τους εκπροσωπήσω επάξια.


Γ.Σ Έχετε κατά νου συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία θα δώσετε τον προσωπικό σας αγώνα σε ότι αφορά το νομό; Θα θέλατε να τα μοιραστείτε μαζί μας;

Α.Ρ Όσα περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα της Χριστιάνας Καλογήρου είναι συγκεκριμένα και με εκφράζουν. Θεωρώ ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν το νησί μας. Σίγουρα θα δώσω προσωπικό αγώνα για να υλοποιηθούν και παράλληλα θα στηρίξω οποιαδήποτε πρωτοβουλία συνδέεται με τη προώθηση των συμφερόντων της Λέσβου.


Γ.Σ Είστε ένας νέος άνθρωπος. Παρακολουθείτε τα τελευταία χρόνια την απελπισία και το αδιέξοδο που οδηγούνται στον τομέα της εργασίας, χιλιάδες νέοι άνθρωποι όπως εσείς. Θα ήθελα δυό λόγια για τη νέα γενιά...που μπορεί να ελπίζει - να ελπίζετε;

Α.Ρ Οι νέοι αυτού του τόπου είναι μια πολύ καλή «πρώτη ύλη» που, αν αξιοποιηθεί σωστά, θα μπορούσε να βοηθήσει τη Λέσβο να πρωτοστατήσει. Γενικότερα οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να βοηθηθούν και να στηριχτούν. Η περιφέρεια έχει τη υποχρέωση να συνδράμει και να στείλει το μήνυμα ότι είναι κοντά τους. Προσωπικά τους παροτρύνω να πιστέψουν σ’ αυτό και να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική μας για να ορίσουμε εμείς το μέλλον μας.



Γ.Σ Θα σας ζητούσα δυό λόγια για τον... Αλέξανδρο Ροδίτη, τι του δίνει κουράγιο;

Α.Ρ Αυτό που θέλω να συγκρατήσετε είναι ότι είμαι ένας νέος άνθρωπος με διάθεση για δουλειά και προσφορά. Κουράγιο μου δίνει η στήριξη της οικογένειάς μου και των συμπολιτών μου σ’ αυτόν τον αγώνα, η καλή τους κουβέντα για την υποψηφιότητά μου και το χαμόγελο στα χείλη τους. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!


Γ.Σ Μια συνολική σύντομη εκτίμηση της γενικότερης κατάστασης της οικονομίας και της Χώρας μέσα από τα μάτια ενός νέου ανθρώπου και ποιά είναι η ελπίδα που έχει για το αύριο για να κλείσουμε.... 


Α.Ρ Η χώρα μας , παρά τις δοκιμασίες, αποδεικνύει ότι έχει δυνατότητες. Το ότι ζούμε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, είναι μια πραγματικότητα. Είμαι, όμως, πεπεισμένος ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζω αυτό να το συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες μας και να δραστηριοποιηθούν, γιατί «εμείς, μόνο εμείς ορίζουμε το μέλλον μας».

Κάπου εδώ τελειώνει σε πρώτη φάση η κουβέντα μας με τον Αλεξανδρο Ροδίτη.

Και λέω σε πρώτη φάση, ασφαλώς γιατί η δράση και η παρουσία του στα κοινά της περιοχής μας από την σκοπιά της Περιφέρειας θα μας απασχολήσει πολλές φορές στο μέλλον.

Άνθρωποι με την φλόγα και την ζωντάνια του παιδιού αυτού σίγουρα έχουν να δώσουν πολλά πράγματα στο τόπο και στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.

Αλέξανδρε Ροδίτη σε ευχαριστώ και θα τα ξαναπούμε σύντομα.




Σημείωση: Η συνέντευξη είναι στα πλαίσια της πολίτικης διαφήμισης του υποψηφίου




Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Χρησιμοποιήστε το hashtag #EklogesLesvosLesvosPost και δείτε όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.com, plomarinews.gr, και η εταιρεία παραγωγής lesvoslive.gr