Συνέντευξη της υποψηφίας δημοτικού Συμβούλου Λέσβου κ ΣΥΒΡΗ - ΣΤΡΑΤΑΚΗ Αικατερίνη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το ΦΩΤΗ ΞΥΔΑ και την παράταξη «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο»


Γιατί είστε υποψήφια, κ. Στρατάκη;

«Αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής στην ευθύνη που του αναλογεί για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο του. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από 30 χρόνια εργασίας σε διάφορους τύπους σχολείων ως εκπαιδευτικός και 12 χρόνια αδιάλειπτης και συνεπούς παρουσίας στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, θεωρώ πως είμαι σε θέση να μετουσιώσω το όραμα και την εμπειρία σε έργο προς όφελος όλων των συμπολιτών μας για τη Λέσβο τού αύριο».

Και γιατί με το συγκεκριμένο συνδυασμό; 

«Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η απόφασή μου είναι να συμπορευτώ με το Φωτή Ξύδα στον “Αδέσμευτο Συνδυασμό για τη Λέσβο” γιατί θεωρώ ότι διαθέτει την τεχνογνωσία, την ικανότητα και την εμπειρία να οδηγήσει το Δήμο σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης».

Ποιες είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας σε περίπτωση που εκλεγείτε;

«Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας μου στην εκπαίδευση, θα δώσω μεγαλύτερη έμφαση στη συντήρηση και λειτουργική αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των σχολείων, καθώς και τη δημιουργία χώρων πολιτισμού και άθλησης (πολιτιστικό-πνευματικό κέντρο) για τους συλλόγους και για τη νεολαία, αξιοποιώντας πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εκτός από τα θέματα της εκπαίδευσης, θα ασχοληθώ και με όσα θέματα αφορούν το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την καθημερινότητα των πολιτών, όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, οδοποιία κ.λπ.».

Με ποιον τρόπο θεωρείτε πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας;

«Με τη συνεχή παρουσία μου σ’ όλα τα δημοτικά συμβούλια και την τακτική επικοινωνία με τους πολίτες, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Προσπαθώντας για την αποκέντρωση των υπηρεσιών του Δήμου και την ουσιαστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των χωρικών αντιδημάρχων και προέδρων τοπικών συμβουλίων ,για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Προβάλλοντας τις ομορφιές του νησιού μας, προωθώντας τα τοπικά μας προϊόντα, ενισχύοντας την προσπάθεια των συνεταιριστικών οργανώσεων και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορους τομείς.
Αξιοποιώντας κονδύλια από το νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας, για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Για να φτιάξουμε μια πόλη με αληθινές δομές αλληλεγγύης, όπου κανένας πολίτης δε θα είναι δεύτερης ή τρίτης 

Η συνέντευξη είναι από την Εφημερίδα Εμπρός.


Σημείωση: Η συνέντευξη δημοσιεύεται στα πλαίσια της πολίτικης διαφήμισης του υποψηφίου




Σημείωση: *Η προβολή κομμάτων και υποψηφίων δεν σχετίζεται με την ειδησεογραφική κάλυψη της πολιτικής και μη επικαιρότητας από το lesvosPost.com και την LesvosPost.com WEB TV  για την οποία τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.