Έβγαλαν σε διαθεσιμότητα τον μοναδικό υπάλληλο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βρίσας- Κλειστό εν όψη τουριστικής περιόδου;

Σε διαθεσιμότητα τίθεται από σήμερα ο μοναδικός εντεταλμένος υπάλληλος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών , ο οποίος καθημερινά άνοιγε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βρίσας και ξεναγούσε τους επισκέπτες.


Ο συγκεκριμένος υπάλληλος μετά τη καταγραφή των ιστορικών ευρημάτων που υπάρχουν στο χώρο, θα αναχωρήσει και το Μουσείο καθώς φαίνεται θα πάψει να λειτουργεί.

Η κυβέρνηση βγάζει σε διαθεσιμότητα 1500 υπαλλήλους από όλα τα πανεπιστήμια.

Ο υπάλληλος του πανεπιστημίου Αθηνών που επί σειρά ετών λειτουργούσε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βρίσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με το 70% του μισθού του για 8 μήνες και μετά αν δεν βρεθεί άλλη θέση εργασίας θα απολυθεί!!

Το θέμα εκτός από την απόλυση του υπαλλήλου είναι ότι εν όψη της καλοκαιρινής περιόδου το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό εκτός αν ο Δήμος μεσολαβήσει και βάλει δικό του υπάλληλο!!!

Τώρα που το Μουσείο κλείνει ας ενεργοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δημοτικής και Περιφερειακής, τωρινοί και επόμενοι με δυο βασικούς στόχους:

1. Να μη φύγει ούτε ένα πετραδάκι από τα εκθέματά του

2. Να βρεθεί φόρμουλα να λειτουργήσει το καλοκαίρι

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή και πρέπει να βρεθεί μια λύση τουλάχιστον στο θέμα του Μουσείου και τη συνέχιση λειτουργίας του με υπάλληλο του Δήμου.