Οι επισκέπτες του Μανταμαδου βρόμισαν το προαύλιο της Ιεράς Μονής- ΝΤΡΟΠΗ (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη μας προκάλεσε αυτό που είδαμε χτες στον προαύλιο της Ιεράς Μονής στον Μανταμαδου Λέσβου.

Ένα απέραντο σκουπιδότοπο είχαν στήσει οι επισκέπτες του Μανταμαδου, καθώς παντού υπήρχαν απορρίμματα και μια έντονη δυσοσμία αναδυόταν από αυτά παντού σε όλο το προαύλιο της Μονής.

Οι επισκέπτες από μακριά πέρα από αυτό είχαν στήσει τις σκηνές στο προαύλιο, και βρόμιζαν όλο το περιβάλλον. Φυσικά οι τσιγγάνοι και οι ξένοι πλανόδιοι πωλητές ήταν αυτοί που πρωτοστατούσαν στην βρωμιά της Μονής.

Φυσικά και αυτό το χάλι δεν δικαιολογείτε για τους επισκέπτες, αλλά ο δήμος η Μονή κτλ δεν θα έπρεπε να μεριμνήσουν για εθελοντές με βάρδιες ώστε να έχουν ένα καθαρό προαύλιο και να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση;

Αξίζει να τονίσουμε ότι όλο το βράδυ η κατάσταση ήταν ανυπόφορη με χιλιάδες σκουπίδια παντού. Λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα και ενόψει της έλευσης των επισήμων (υπουργών, βουλευτών, δημάρχων κτλ), Στο προαύλιο εμφανίστηκε μια ομάδα ανθρώπων που άρχισε να καθαρίζει ώστε το πρωί που ήταν η λιτανεία να είναι πεντακάθαρο.

Στις τουαλέτες της Μονής η ίδια και χειρότερη κατάσταση, εκεί επικρατούσε το χάος, δεν μπορούσες να πλησιάσεις στο ένα μέτρο από την δυσοσμία και το κορυφαίο είναι ότι έξω από αυτές φτιαχνόταν στα μεγάλα καζάνια το παραδοσιακό κισκετς.


ΔΕΙΤΕ τις αποκλειστικές φωτογραφίες μας.