Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Σαμαρά στην Λέσβο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Σαμαρά στην Λέσβο



Ο κ. Σαμαράς ήρθε στη Λέσβο ως διαφημιστής της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και των μέτρων που ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά και είχε το θράσος να τάξει κι από πάνω στους αγρότες «φτηνούς ξένους εποχικούς εργάτες», λες και μιλούσε στους φίλους του τους βιομήχανους. Την ίδια στιγμή επιθεωρούσε την Frontex και δημαγωγούσε εμφανίζοντας ως απειλή για το λαό μας τους μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ψάχνοντας για καλύτερη ζωή αφού οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στις οποίες συμμετέχει και υποστηρίζει και η Ελλάδα και η ΕΕ τους διώχνουν από τον τόπο τους. Επίσης ήρθε για να δώσει από το νησί μας συνέχεια στο διπολικό παιχνίδι με τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, ένα παιχνίδι με το οποίο το αστικό σύστημα προσπαθεί να παγιδεύσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και να τους κάνει να ψηφίσουν ενάντια στα συμφέροντά τους.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται για το ποιος θα διαχειριστεί τη Νέα Ελλάδα που θα προκύψει από τα μνημόνια διαρκείας τα οποία συνεπάγεται για το λαό μας η συμμετοχή στην ΕΕ. Αυτή η Ελλάδα όμως θα είναι εφιάλτης για το λαό, ένας εφιάλτης φτώχειας, υποαπασχόλησης, φτηνής εργασίας, λεηλασίας των φυσικών πόρων. Θα είναι μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα μονοπώλια, ελληνικά, ευρωενωσιακά ή άλλα. Από αυτή την προοπτική κινδυνεύει ο λαός μας και στο νησί μας που δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και την εγκατάλειψη.

Στη χτεσινή προκλητική εμφάνιση του κ. Σαμαρά στη Λέσβο, ο λαός του νησιού μας πρέπει να δώσει τη δική του δυναμική απάντησή. Να απορρίψει τα κάλπικα οράματα των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι τα οράματα του κεφαλαίου. Να βαδίσει πλέον με τις δικές του σημαίες, με βάση τα δικά του συμφέροντα και τις ανάγκες. Να μαυρίσει τους τοπικούς υποψήφιους στο Δήμο και στην Περιφέρεια που φορούν την προβιά του αδέσμευτου αλλά βρίσκονται στην υπηρεσία των κομμάτων εκείνων –κυβερνητικών και «αντιμνημονιακών»- που προσκυνούν την ΕΕ κι έχουν για θεό τους το καπιταλιστικό κέρδος.

Ο λαός της Λέσβου έχει μια επιλογή: Να στηρίξει τα δικά του ψηφοδέλτια, της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τη Νίκη Τσιριγώτη στο Δήμο Λέσβου και το Στρατή Κόρακα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Να ψηφίσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και να στείλει το μόνο μήνυμα που πιάνει τόπο για το λαό, μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές που εξαθλιώνουν τις ζωές και βυθίζουν το νησί μας στην ανέχεια.


Μυτιλήνη, 11 Μάη 2014