Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και επίσημα με γραφεία και στην Μυτιλήνη

 Χθες μπήκε ταμπέλα της «Χρυσής Αυγής» στην πολυκατοικία της οδού Ικτίνου.


Τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στη Μυτιλήνη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν εδώ και λίγες ημέρες στο κέντρο της πόλης, στο δεύτερο όροφο της γνωστής μεγάλης πολυκατοικίας στην οδό Ικτίνου 2.

Παλαιότερα εκεί στεγαζόταν το τοπικό γραφείο του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ο χώρος έμενε ξενοίκιαστος τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εμπρός  την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες διευθέτησης του χώρου και το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν άτυπα εγκαίνια.

Προχθές τοποθετήθηκε και η πινακίδα κάτω από το παράθυρο του γραφείου στην πλευρά του κτηρίου που φαίνεται από την Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εμπρός μάλιστα το μέγεθός της την κάνει εύκολα διακριτή ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι υποψιασμένος για τη λειτουργία εκεί του συγκεκριμένου κόμματος.

Αυτή ίσως είναι και η διαφορά με την προηγούμενη απόπειρα των μελών της «Χρυσής Αυγής» για το άνοιγμα των γραφείων στο κτήριο του πάλαι ποτέ ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» στην προκυμαία, πριν από περίπου ένα χρόνο. Τότε δεν είχε τοποθετηθεί καμμία ταμπέλα και καμμία αναφορά δεν υπήρξε σχετικά με τη λειτουργία των γραφείων. Να σημειωθεί δε ότι εκεί έγιναν αλλεπάλληλες επισκέψεις βουλευτών και κομματικών στελεχών της «Χρυσής Αυγής».


Προς τι η λειτουργία;

Τότε είχε διαρρεύσει πως το ενδιαφέρον της «Χρυσής Αυγής» για τη Λέσβο ήταν έντονο λόγο του μεταναστευτικού ζητήματος και στα σχέδια ήταν η δημιουργία ισχυρού πυρήνα στη Μυτιλήνη. Η εκδήλωση, όμως, ενός υπολογίσιμου αντιφασιστικού μετώπου και οι εσωτερικές κόντρες ακόμα και οι κατηγορίες κι οι προπηλακισμοί μεταξύ των μελών της Τοπικής Οργάνωσης τότε, ανέστειλαν τη λειτουργία των γραφείων.

Ακολούθησαν δημόσιες παρεμβάσεις με τη μορφή των «ταγμάτων εφόδων», αλλά η αποκάλυψη των παράνομων λειτουργιών του κόμματος και οι συλλήψεις βουλευτών και του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» που ακολούθησαν, πάγωσαν την όποια δημόσια λειτουργία και φυσικά την όποια σκέψη για άνοιγμα γραφείου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Εμπρός η λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου τη δεδομένη χρονική στιγμή υποδηλώνει αφενός πως τα εσωτερικά προβλήματα της Οργάνωσης Λέσβου έχουν ξεπεραστεί, ενώ έχει δημιουργηθεί ο κατάλληλος αυτός πυρήνας για τη δημόσια εμφάνιση της οργάνωσης.

Αφετέρου, φαίνεται ότι τα ποσοστά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές την περασμένη Κυριακή που δείχνουν άνοδο της «Χρυσής Αυγής», της επιτρέπουν να σπεύσει και να δηλώσει παρούσα και σε περιοχές όπου μέχρι τώρα δρούσε στο παρασκήνιο.

Μέχρι χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε καμμία αναφορά σε ιστότοπο της «Χρυσής Αυγής» για τα γραφεία της Μυτιλήνης. Προφανέστατα τα τοπικά στελέχη του κόμματος έχουν το μυαλό τους στις ευρωεκλογές.