Σε κίνδυνο οι νεφροπαθείς στη Μυτιλήνη- Επιστολή του αντιπροέδρου των νεφροπαθών του νησιού

Μέχρι το Σάββατο 11.01.2014 έχει το νοσοκομείο Μυτιλήνης φίλτρα τεχνητού. Η αδυναμία να εκδοθούν εγγυητικές επιστολές στον προμηθευτή, βάζει από την συγκεκριμένη ημερομηνία και πέρα, σε κίνδυνο την ζωή των νεφροπαθών.


Την δραματική και αποκαλυπτική επιστολή του αντιπροέδρου των νεφροπαθών του νησιού, που εστάλη στον Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει την κοινοβουλευτική ευθύνη της Λέσβου, ο Τέρενς Κουίκ την μετέτρεψε σε άμεση και επείγουσα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην Ερώτηση, μάλιστα, ζητά ενημέρωση για τον αν αντίστοιχα προβλήματα με τους νεφροπαθείς υφίστανται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Και εάν η έλλειψη εγγυητικής, αφορά και την προμήθεια φαρμάκων και λοιπού υγειονομικού υλικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

κ. Υπουργέ,

Χωρίς ιδιαίτερα εισαγωγικά σχόλια, σας παραθέτω ηλεκτρονική επιστολή που μου εστάλη από την Μυτιλήνη, σε σχέση με την πλήρη ισοπέδωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω των εξόχως φιλομνημονιακών σας αντιλήψεων και πολιτικών, που τώρα βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των νεφροπαθών, προφανώς όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Μετά την απογραφή των φίλτρων στη μονάδα του τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι τα φίλτρα επαρκούν μέχρι τις 11/1/2014. Από εκεί και πέρα θα θρηνήσουμε θύματα.
Η προϊσταμένη της μονάδας έχει ενημερώσει από τις 3/12/2013 την Διοίκηση του νοσοκομείου.
Μέχρι σήμερα δεν έχουν σταλεί τα φίλτρα, λόγω της εγγυητικής που πρέπει να πάρουν οι εταιρείες.
Σαν αντιπρόεδρος του Συλλόγου νεφροπαθών σας ενημερώνω να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, για να έρθουν τα φίλτρα εγκαίρως στη μονάδα, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πατήρ Μάριος εκ Μιστεγνών».

Και ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Θα μεριμνήσετε με προσωπική σας ευθύνη για την ΑΜΕΣΗ επίλυση του ζωτικού θέματος των φίλτρων τεχνητού νεφρού στη Μυτιλήνη;
2. Έχετε γνώση αν οι ίδιες ελλείψεις παρουσιάζονται και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας και υφίστανται, θα μεριμνήσετε για την συνολική και εφ' άπαξ επίλυση του προβλήματος;
3. Που οφείλεται η καθυστέρηση για τις δέουσες ενέργειες εκ μέρους της διοίκησης του. Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όταν είχε ενημερωθεί για την επερχόμενη έλλειψη από τις 03.12.2013 με έγγραφο της αρμόδιας Προϊσταμένης Αιμοκαθάρσεων;
4. Η αδυναμία του νοσοκομείου Μυτιλήνης να επισπεύσει παραγγελίες από την αδυναμία έκδοσης εγγυητικών, αφορά μόνο τα φίλτρα νεφρών ή και φάρμακα και λοιπό υγειονομικό υλικό;