Θεοφάνια στη Σκάλα Λουτρών και στη Χαραμίδα (ΦΩΤΟ)

  Με την παρουσία τόσο του Δημάρχου Λέσβου, κ. Βουνάτσου Δημητρίου όσο και του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Κονιαρέλλη Ηλία, πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων τόσο στη Σκάλα Λουτρών όσο και στη Χαραμίδα.

Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μεγάλη αφού μετά το  πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Λουτρών, ο ιερέας μαζί με το εκκλησίασμα ξεκίνησαν για τον αγιασμό των υδάτων στην προβλήτα της Σκάλας Λουτρών, ένα έθιμο το οποίο επαναλαμβάνετε αδιαλείπτως κάθε χρόνο.

     Αφού διάβασε  ο ιερέας της ενορίας μας το ευαγγέλιο πάνω στην εξέδρα που γι αυτό το σκοπό είχε στηθεί, μόλις είπε το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…»  τέσσερις  θαρραλέοι κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του κόλπου Γέρας και  αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό τον οποίο και ανέσυρε στην επιφάνεια, ήταν ο Άγγελος Μίνικνας από τα Λουτρά. Αμέσως μετά το πολιτιστικό κέντρο Λουτρών έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα προσφέροντας συγχρόνως και από ένα ποτό στους παρευρισκόμενους.
     Μετά τον Αγιασμό των υδάτων που έγινε στη Σκάλα Λουτρών ο ιερέας και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους, ξεκίνησαν για να παρευρεθούν στον Αγιασμό των υδάτων στην περιοχή της Χαραμίδας όπου περίμεναν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, καθώς και αρκετοί Μυτιληνιοί.

     Η καθιερωμένη τελετή και εδώ πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και τον Σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα από κοινού οι Μαμουνής Σωτήρης και Μιχάλης Μακρής.
      Αμέσως μετά ακολούθησε και εδώ το κόψιμο της βασιλόπιτας των κατοίκων της περιοχής και το σχετικό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

     Παρόντες και στις δύο τελετές τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρών καθώς και το Δ.Σ. με τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών.

 Και του χρόνου με υγεία.