Ξεκίνησαν οι εργασίες αναπλασης της προκυμαίας Μυτιληνης

Σε εφαρμογή απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου- μετά από συμφωνία με τους επιχειρηματίες της προκυμαίας- ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την αναμόρφωσης της περιοχής από την πλευρά των καφετεριών, με στόχο τη δημιουργία πεζοδρομίου αλλά και την τοποθέτηση γυάλινων προστατευτικών στη θέση των …ναύλον που δημιουργούν εικόνα «τζαντιριού» στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.


Από χθες κάποιες από τις καφετέριες ξεκίνησαν με μετακινούν τα τραπεζοκαθίσματά τους και να διαμορφώνουν τις πέργκολες έτσι ώστε να εξασφαλιστεί χώρος για το πεζοδρόμιο που θα φτιάξει το Λιμενικό ταμείο από την πλευρά του δρόμου. Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να απελευθερωθεί χώρος για τους πεζούς που μέχρι τώρα μετακινούνταν μόνο από ένα «διάδρομο» που υπάρχει μπροστά από τα μαγαζιά.

Το πώς θα είναι η τελική μορφή του χώρου και αν θα παραμείνει ο «διάδρομος» μπροστά από τα μαγαζιά, είναι κάτι που δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι πάντως έκαναν το πρώτο βήμα, και άρχισαν να κάνουν τις πρώτες εργασίες.

Επί τοπου βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Κορδώνης αλλά και μηχανικός και ο αρχιτέκτονας στους οποίους έχει ανατεθεί η μελέτη του έργου, προκειμένου να επιβλέψουν τις εργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεδομένου ότι όπως είναι γνωστό η θητεία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου λήγει μέσα στο Φεβρουάριο, οι επιχειρηματίες είναι σε στάση αναμονής, για να δουν αν …. ο νέος Πρόεδρος που θα τοποθετηθεί  σε ένα μήνα περίπου, θα συνεχίσει την εφαρμογή του μέτρου ή αν η προκυμαία θα επιστρέψει στην σημερινή της εικόνα, υποκύπτοντας προφανώς σε πιέσεις και συμφέροντα …ενόψει και των εκλογών.  Το  βέβαιο  είναι πάντως ότι η κατασκευή πεζοδρομίου και η τοποθέτηση γυάλινων διαχωριστών θα αλλάξει την εικόνα της προκυμαίας προς το καλύτερο. Σ’ αυτό δεν πρέπει να χωράει κανένα προσωπικό συμφέρον .


Πηγη lesvosreport.gr