Τι καιρό θα κάνει αύριο; -Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο-Αναλυτική πρόγνωση (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν και πρόσκαιρη, σοβαρή θα είναι η αυριανή επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα.


Πότε και πόσο θα επηρεαστεί η Κεφαλονιά; Σφοδροί οι άνεμοι από αύριο το απόγευμα στην Κρήτη ενώ πυκνές θα είναι οι χιονοπτώσεις στα ορεινά. Δείτε τα υψόμετρα. Φωτορεαλιστικές προγνώσεις Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ηρακλείου.

Πηγή enikos.gr

Νέα επιδείνωση από τα δυτικά αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία θα αρχίσει να υποχωρεί από το πρωί της Τετάρτης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα την Τρίτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους, από τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μέτρα) της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Θράκης