Χρηματοδότηση 10.000 δολλαρίων στο Δήμο Λέσβου, για 4.000 νέα δενδρύλλια

Ένα απ’ τα πρώτα θέματα που θα απασχολήσουν  τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου είναι η αποδοχή δωρεάς του ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα», ύψους 10.000 δολλαρίων ΗΠΑ, για τη δενδροφύτευση 4.000 νέων δενδρυλλίων σε συγκεκριμένες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Καλλονής.


Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, η προηγούμενη δημοτική αρχή Καλλονής τον Απρίλιο του 2010 και με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, είχε κάνει αποδεκτή δωρεά ύψους 10.000 δολλαρίων ΗΠΑ από το ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» (Plant your roots in Greece), προκειμένου να προχωρήσει στη δενδροφύτευση του πρώην Δημοτικού Διαμερίσματος Δαφίων.

 «Η απόφαση αυτή όμως ουδέποτε υλοποιήθηκε, οπότε και το ίδρυμα επανήλθε καταθέτοντας πρόταση στο Δήμο Λέσβου, με την οποία ζητά να δενδροφυτευτεί έκταση στην Τοπική Κοινότητα Δαφίων, αλλά και πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Κεραμίου, με συνολικά 4.000 δενδρύλλια.

Η φύτευση αυτών των δενδρυλλίων αποτελεί το προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δωρεάς», ανέφερε ο κ. Βατός, ο οποίος και θα εισηγηθεί το θέμα στη συνεδρίαση.
Στο πλαίσιο της δωρεάς, διευκρινίζεται ότι τα δενδρύλλια θα επιλεχθούν, θα φυτευτούν και θα φροντίζονται μέχρι να γίνουν αυτάρκη σε νερό, με μέριμνα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου, ενώ στο σημείο της δενδροφύτευσης θα τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα στην οποία θα αναφέρεται η δωρεά του ιδρύματος.
Η φύτευση υπολογίζεται, αν εγκριθεί η αποδοχή της δωρεάς, να πραγματοποιηθεί, βάσει και των όσων προτείνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Λέσβου, στα μέσα Μαρτίου.


Πηγη Εφημερίδα Εμπρος