Ο Nino Santos και Lightem στην Μυτιλήνη- Συνέντευξη

Οι δύο Έλληνες DJ και παραγωγοί, Nino Santos και Lightem, συναντήθηκαν στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.  Ακόμα κι αν άρχισαν να μιξάρουν σε νεαρή ηλικία ξεχωριστά, μαζί αναγνωριστήκαν  παγκόσμια  για τον δικό τους ξεχωριστό ηλεκτρονικό ήχο!



Συνέντευξη στον  Andreas 7thDimension για το foititelia.gr

Όλοι μας λίγο η πολύ θα έχουμε ακουστά τους Nino Santos & Lightem, που τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει το στίγμα τους στην νυχτερινή ζωή της πόλης μας και όχι μόνο σε πολύ πετυχημένες εμφανίσεις που έχουν κάνει! Με αφορμή πολλών και διαφόρων συμβάντων στη μουσική τους καριέρα, αποφάσισα να τους πάρω μια συνέντευξη για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

1: Ποιά είναι τα πρώτα σας μουσικά βήματα;

Ξεκινήσαμε ξεχωριστά τις  μουσικές μας πορείες γύρω στο 2005 με τελείως διαφορετικό μουσικό background και διαφορετική ενασχόληση. Ο Lightem ξεκίνησε με hip-hop και drum n bass ακούσματα και ασχολήθηκε κυρίως με την παραγωγή ενω εγώ (Nino Santos) είχα πιο house ακούσματα και επικεντρώθηκα κυρίως στο Djing και την διοργάνωση πάρτη. Το 2010 ενώσαμε τις δυνάμεις μας ως Nino Santos & Lightem με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα...!

2: Πείτε μας λίγα λόγια για την Genial..Την δισκογραφική σας εταιρεία;

Η Genial ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 και ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή να κάνει την 3ητης κυκλοφορία σε βινύλιο και mp3. Ο ήχος της κινείται μεταξύ house και techno. Είναι κάτι που πάντα είχαμε στο μυαλό μας να κάνουμε και χρειάζεται πολλές ώρες και ενέργεια για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα όπως επίσης και πάθος για τη μουσική. Αυτό που προσπαθούμε μέσο της Genial είναι να δώσουμε “βήμα”  σε νέους η ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι μας εμπιστεύονται με τη μουσική τους, βάζοντας παράλληλα ένα λιθαράκι στην εξέλιξη και διατήρηση της house/techno σκηνής. Το πιο ευχάριστο απο όλα είναι οτι αυτή την προσπάθεια την έχει αγκαλιάσει το κοινό σε παγκόσμια κλίμακα με αποτέλεσμα όλες οι κυκλοφορίες μέχρι στιγμής να είναι sold out!

3: Τη θα ακούσουμε στο επόμενο σας πάρτι στην Μυτιλήνη ;

Κυρίως tech house ήχο, που είναι και ο ήχος που μας χαρακτηρίζει.

4: Ποιό είναι το πιο αξιοσημείωτο γεγονός μέχρι στιγμής στην καριέρα σας;

Μμμμμ...είναι 2, δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο !! Το πρώτο είναι το 2012 η συμμετοχή μας στο λεγόμενο Off Sonar Week που έλαβε μέρος στην Βαρκελώνη κατα τη διάρκεια του Sonar Festival με συμμετοχή της αφρόκρεμας της ηλεκτρονικής σκηνής.Το δεύτερο είναι το καλοκαίρι που μας πέρασε, το event στο Cavo Paradiso στη Μύκονο, που είναι ένα απο τα καλύτερα clubs παγκοσμίως, με τον Ricardo Villalobos, έναν άνθρωπο θρύλο στην ηλεκτρονική μουσική.

5:Ποιά είναι τα τρέχοντα σας σχέδια..;

Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε συνεχώς στο Studio πάνω σε καινούρια πράγματα, ενώ σχεδιάζουμε και τις επόμενες κυκλοφορίες της Genial!

6 Στείλτε ένα μήνυμα στον κόσμο που σας ακολουθάει και σας συμπαραστέκεται


Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ για την στήριξη του. Σίγουρα χωρίς την αγάπη τους θα είχαμε κάνει πολύ λιγότερα πράγματα και είναι κάτι που μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε!