Έκκληση για τρόφιμα από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μυτιληνης

Ηδη έχουν αρχίζει να μοιράζονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, τα πρώτα πακέτα με τρόφιμα, παιχνίδια και ρούχα, στο πλαίσιο του «Κομβόι Αγάπης για τα παιδιά της Λέσβου». Ωστόσο, από τους διοργανωτές εκφράζονται επιφυλάξεις.


Σε κάποιες οικογένειες, λένε, δε θα μπορέσουν να δοθούν πακέτα, επειδή οι ανάγκες που παρουσιάστηκαν φέτος, είναι πολύ αυξημένες.

Ήδη έχουν δοθεί από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) 30 πακέτα σε οικογένειες που μένουν εντός Μυτιλήνης, αλλά και στις τριγύρω περιοχές, ενώ έχουν σταλεί και σε Πλωμάρι, Μεσαγρό και Μεσότοπο. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν διανομές σε Λισβόρι, Άγρα, Μανταμάδο, Κάπη, Γέρα και σε άλλα σημεία του νησιού.

Θυμίζουμε ότι ο αριθμός των οικογενειών που εντάχθηκαν φέτος στη λίστα τού «Κομβόι Αγάπης» ανέρχεται σε 500, όταν πέρυσι ήταν 400.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Λέσβου τής ΕΟΔ, Ζωή Λειβαδίτου, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το κατά πόσον θα μπορέσει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δηλαδή να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων. «Πολύ φοβάμαι ότι φέτος δε θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αξιολογεί ως κάτι πολύ θετικό το ότι συνεχίζονται να γίνονται δωρεές από ιδιώτες και επιχειρήσεις.


«Να φέρουν τρόφιμα»

Η κ. Λειβαδίτου επεσήμανε τις αυξημένες ανάγκες σε τρόφιμα και κάλεσε όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν, να πάνε στα γραφεία τής ΕΟΔ, που βρίσκονται στο υπόγειο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όσπρια, μακαρόνια, γάλα συμπυκνωμένο και γενικότερα τρόφιμα μακράς διαρκείας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει καταψύκτης που παραχώρησε η Αlgida και ο οποίος βρίσκεται στο περίπτερο που υπάρχει έξω από τα γραφεία τής ΕΟΔ, δίπλα στην Περιφέρεια. Εκεί μπορούν να αφήνουν οι πολίτες κατεψυγμένα κρέατα και λαχανικά.

Θυμίζουμε ότι η συγκέντρωση τροφίμων ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι και άλλοι φορείς, όπως οι Πρόσκοποι της Λέσβου, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λέσβου, ο Σύλλογος Γυναικών Γιόγκα Μυτιλήνης, η πτηνοτροφική εταιρεία Μανώλη Χατζέλλη, η εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων του Προκόπη Ευσταθίου, ο Ερυθρός Σταυρός κ.ά..
Η κ. Λειβαδίτου απευθύνει έκκληση προς όλους όσοι μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, για να μπορέσει να πάει ο Άι-Βασίλης τα δώρα του σε όλες εκείνες τις οικογένειες που έχουν ανάγκη. «Να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είτε με ένα πακέτο ρύζι, με φασόλια. Οι εποχές είναι δύσκολες, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει, ας στηρίξει αυτό το έργο.»
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 22510 37287.


Πηγή Εφημερίδα Εμπρός