Προχωράει κανονικά παρά τα εμπόδια η ανάπλαση του γηπέδου της Μυτιλήνης

Κανονικά θα προχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, το έργο της ανάπλασης του γηπέδου της Μυτιλήνης, αφού απορρίφθηκε από την Επιτροπή του άρθρου 22 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η ένσταση που υπέβαλλε ο εργολάβος Παύλος Μπιτσικώκος. 


Η ένσταση που είχε υποβάλλει ο εργολάβος, αμφισβητούσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αφορούσε το κατεπείγον του έργου με την αιτιολογία της ανόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλλονής στην Α Επαγγελματική Κατηγορία. 


Η Επιτροπή του άρθρου 22 (παρ.1 του Ν.3051/2002) συνεδρίασε χθες το πρωί, με τη συμμετοχή των Θανάση Τσιοκάνη πάρεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Θεολόγου Πατερέλλη περιφερειακού συμβουλίου και υπηρεσιακού στελέχους με αντικείμενο τον έλεγχο των οργάνων της Περιφέρειας. 

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Βαγγέλης Καλαϊτζής, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού Περιφέρειας Β. Αιγαίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση ήταν υπέρ της απόρριψης της ένστασης, αφού όπως ανέφερε ο εισηγητής, η απόφαση της Περιφέρειας είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το άρθρο του Νόμου 3669/2008, που αναφέρεται στα έργα που εκτελούνται με την αιτιολογία του κατεπείγοντος. 

«Τα μέλη της Επιτροπής, αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος Θεολ. Πατερέλλης που συμμετείχε σ αυτή, αναγνώρισαν ότι στην προκειμένη περίπτωση, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και επομένως η ένσταση του εργολάβου δεν μπορεί να γίνει δεκτή».


Πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ