Για το αποτέλεσμα- ΑΕΛΚ-ΠΑΟΚ (17:15, NS2)

Δεν υπάρχει παράδοση στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Καλλονή, αλλά η ιστοσελίδα του «Δικεφάλου φιλοξενεί κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.


Διαβάστε ενδιαφέροντα στατιστικά και άγνωστα στοιχεία εν όψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την ΑΕΛ Καλλονής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

# 18 φορές έχει βρεθεί απέναντι από τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Μαντζουράκης ως προπονητής εντός και εκτός έδρας και μετρά μόλις μια επιτυχία. Με απολογισμό 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 12 ήττες έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη ως προπονητής της Ξάνθης στην ακριτική πόλη. Μάλιστα τα γκολ είναι 32-9 υπέρ του ΠΑΟΚ.  Η Καλλονή θα είναι η πέμπτη ομάδα μετά το Αιγάλεω, τον Πιερικό, την Ξάνθη και τον ΟΦΗ με την οποία θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.
# 13 γκολ έχει δεχθεί στα εντός έδρας παιχνίδια της η Καλλονή, επίδοση που είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό είχε το τελευταίο  της ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου ηττήθηκε με 4-0. Ως φιλοξενούμενη η ΑΕΛΚ έχει δεχτεί 11 γκολ.
# 14 ματς χωρίς ισοπαλία μετρά στο πρωτάθλημα η Καλλονή. Επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ στην Α’ Εθνική για νεοφώτιστο. Με έξι νίκες (3 εντός – 3 εκτός) ισοβαθμεί στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με άλλες τρεις ομάδες.
# 2 ήττες στα τελευταία 18 εκτός έδρας ματς με τους νεοφώτιστους έχει ο ΠΑΟΚ. Η μία από αυτές είναι η φετινή ήττα από τον Παναιτωλικό και η προηγούμενη ήταν το 2010-11 όταν ηττήθηκε από την Κέρκυρα στο νησί του Ιονίου.
# 9 νίκες έχει σε αυτά τα 18 εκτός έδρας ματς με τους “νέους” της Super League, ενώ υπάρχουν και 7 ισοπαλίες. Οι τελευταίες κόντρες του στην Αττική με ομάδες που ανέβηκαν ήταν το 2009-10 με τον Ατρόμητο (0-0) και το 2008-09 με τον Θρασύβουλο (1-2).
# 4 γκολ σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην πιο ευρεία νίκη του σε αυτά τα 18 ματς και ήταν το 2012-13 στο 4-1 με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Δεύτερη καλύτερη επίδοση το 3-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου το 2010-11.


Την Καλλονή αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ την Κυριακή και η ιστοσελίδα τη ΠΑΕ παρουσιάζει τους νησιώτες, δίνοντας έμφαση στην περιπλάνησή της λόγω έργων στην έδρα της.
Αναλυτικά:

«Οταν το περασμένο καλοκαίρι η Καλλονή πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην Super League, σίγουρα φανταζόταν διαφορετικά την εξέλιξη της πρώτης σεζόν που εξελίσσεται σε ένα πρωτοφανές οδοιπορικό στα γήπεδα της Ελλάδας.
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των βελτιωτικών εργασιών για την ανακαίνιση του Εθνικού Σταδίου του νησιού έχει μετατρέψει την ΑΕΛΚ σε ποδοσφαιρικό νομά. Αναγκάζει του ποδοσφαιριστές της να βρίσκονται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι και να αγωνίζονται μόνιμα εκτός έδρας.
Μέχρι στιγμής η Καλλονή έχει χρησιμοποιήσει ως δικό της γήπεδο το ΟΑΚΑ και το Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ ο αγώνας της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Σμύρνη.  Παρά τις δεδομένες και μεγάλες αντιξοότητες, αλλά και την δύσκολη μετάβαση του «πρωτάρη» στη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα της Μυτιλήνης πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία, δείχνοντας πως έχει μια δυνατή ομάδα. Ισως, μάλιστα, αυτές, οι δυσκολίες, οι συνεχείς αγώνες μακριά από τη φυσική της έδρα, να έχουν συμβάλλει στο να μάθει η Καλλονή να χειρίζεται κάθε αγωνιστική δυσκολία.
Οι νεοφώτιστοι έπειτα από 14 αγώνες έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 18 βαθμούς που τους βοηθούν να πλασάρονται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τους Παναιτωλικό, Εργοτέλη, Πανθρακικό, οκτώ βαθούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία ανήκει στον προπονητή Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο χρησιμοποιώντας ένα μείγμα έμπειρων, νεαρών, ντόπιων αλλά και ξένων ποδοσφαιριστών με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος.
Κινητήριος μοχλός της Καλλονής είναι ο Λεοζίνιο που με τέσσερα γκολ και ισάριθμες ασίστ αποτελεί τον πλέον κομβικό παίκτη της νησιώτικης ομάδας.  Ο Βραζιλιάνος έπειτα από πέρασμα από τον Ολυμπιακό, τον ΟΦΗ, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Πανσερραϊκό φαίνεται πως βρήκε το… λιμάνι του στη Μυτιλήνη στην οποία διανύει την τρίτη του σεζόν.
Από εκεί και πέρα, στο κέντρο δεσπόζει η μορφή του Μαρσέλο Γκοϊανίρα που έχει εμπειρία από Super League λόγω της θητείας του σε Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό, υπάρχει και ο Γιόναν Γκαρσία που έχει περάσει από τον Αρη και στην άμυνα ξεχωρίζει ο 19χρονος Λεάντρο, ο οποίος… μεγάλωσε στον Ολυμπιακό κι έπαιξε στην πρώτη κατηγορία με τη Δόξα Δράμας. Στην Καλλονή συνεχίζει την καριέρα του και ο Εμάνουελ Περόνε και στην επίθεση τον πλαισιώνουν ο έμπειρος Καζάκης και οι ντόπιοι Αγρίτης, Μανούσος.
Ενα από τα χαρακτηριστικά της Καλλονής είναι η έλλειψη σκοπιμότητας στο παιχνίδι της. Κάτι που αποτυπώνεται από το γεγονός πως είναι η μοναδική ομάδα στη Super League που δεν έχει φέρει ούτε μία ισοπαλία. Οι νησιώτες έχουν από τρεις νίκες και τέσσερις ήττες τόσο (τυπικά) εντός, όσο και εκτός έδρας».

15/12/13, 17:15, ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
Α’ Βοηθός: ΑΛΕΞΕΑΣ ΗΛΙΑΣ (ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)
Β’ Βοηθός: ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΗΛΕΙΑΣ)
Τέταρτος: ΑΡΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
Παρατηρητής: ΜΑΖΑΡΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΑΡΤΑΣ)

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Φ.Η. - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 15:00  NS2
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 17:15  NS2
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 17:15  NS3
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 17:15  NS4
ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 17:15  NS7
ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30  NS1



Βίντεο από τον αγώνα προετοιμασίας των δυο ομάδων το καλοκαίρι (ΠΑΟΚ TV)