Αυτή είναι η ΑΕΛΚ έκανε δώρο στον αρχηγό… Νικάει και με 10..!! ΟΦΗ-ΑΕΛΚ 0-1

Η ΑΕΛ Καλλονής απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους οκτώ του Κυπέλλου επικρατώντας με 0-1 του ΟΦΗ στην Κρήτη με γκολ του Καζάκη στο 83' και πλέον έχει τη ρεβάνς στην έδρα της.


Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 λόγω άδικης αποβολής του Περόνε στο 42' ενώ ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος αλλά άστοχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η νίκη της Καλλονής αποκτά μεγαλύτερη σημασία από την στιγμή που επετεύχθη και ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 42' λόγω άδικης αποβολής του Περόνε από τον Γιάχο καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε ότι ο επιθετικός της Καλλονής έκανε θέατρο σε τάκλιν εκτός περιοχής του Δασκαλάκη.

Επιθετικός μονόλογος των Κρητικών στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Σα Πίντο μπήκε από το πρώτο λεπτό για να επιτεθεί, να σκοράρει και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για την συνέχεια και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Χωρίς πολλές αλλαγές, σε σχέση με το μεταξύ τους παίχνίδι, το περασμένο Σάββατο, ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του το γρήγορο γκολ.

Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή, με καλά δομημένη άμυνα, μαζεμένο κέντρο και με τον Σιδεράκη να είναι σε εξαιρετική μέρα, κρατούσε το μηδέν στην άμυνα και δειλά-δειλά έψαχνε και ένα γκολ στην κόντρα επίθεση.

Τα λεπτά κυλούσαν και οι ευκαιρίες που έχαναν ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης και οι υπόλοιποι παίκτες των γηπεδούχων ήταν… μοιραίες. Σε μία από τις λίγες στιγμές που η Καλλονή κέρδισε στημένο κοντά στην περιοχή του Δασκαλάκη ήρθε και το γκολ. Ο Κρητικός τερματοφύλακας, έκανε τραγικό λάθος, ο Καζάκης πήδηξε πιο ψηλά από εκείνον και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Μυτιλήνης, δίνοντάς της παράλληλα ένα εξαιρετικό προβάδισμα για την πρόκριση. 

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Βερόν (46' Κάλαϊτζιτς), Μακρής (69' Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης, Ζε, Όγιος, Παπάζογλου.

ΑΕΛ Καλλονής: Σιδεράκης, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Περόνε, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Xoυανλού (80' Γάλας), Γκαρσία (72' Καζάκης), Μανούσος (46' Ποντάνι), Βαλιός.
Γκολ: 83' Καζάκης

Κίτρινες: 16' Τριποτσέρης, 45' Κουτσιανικούλης, 45' Βερόν, 82' Μπούρμπος/26' Περόνε, 76' Χουανλού

Κόκκινες: 42' Περόνε