Αυξάνονται τα δρομολόγια του «Αριάδνη» στην Λέσβο

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στις ακτοπλοϊκές τους συνδέσεις.


Κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο Διευθύνων Σύμβουλος και Α Αντιπρόεδρος της Hellenic Seaways Αντώνης Αγαπητός δεσμεύτηκε να αυξηθούν τα δρομολόγια του "Αριάδνη" από τέσσερα σε πέντε την εβδομάδα. Στα  τέσσερα δρομολόγια η αναχώρηση του πλοίου θα γίνεται τις απογευματινές ώρες και σε ένα δρομολόγιο θα γίνεται πρωί.  Επίσης κατά την ημέρα που το "Αριάδνη" θα αναχωρεί πρωί θα υπάρχει απογευματινή αναχώρηση του Ro - Ro Πελαγίτης για εξυπηρετούνται οι μεταφορείς. Τα δρομολόγια αυτά θα ισχύσουν από το Δεκέμβριο.
Η Επιτροπή Αγώνα του Βορείου Αιγαίου που συγκροτήθηκε με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας ζήτησε τα δρομολόγια του πλοίου να γίνουν πέντε και κατά την διάρκεια των τριών υπόλοιπων εβδομάδων του Νοεμβρίου, όπως δήλωσε στο emprosnet.gr o Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής. Η εταιρεία επιφυλάχθηκε να απαντήσει αργότερα στο αίτημα αυτό.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά με τις ακτοπλοϊκές τους συνδέσεις. Αύριο Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της σύσκεψης από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. 


Πηγή εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ