Ρεπορτάζ L.P: Έληξε ο «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013» στην Λέσβο, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (βίντεο, Φώτο)

Έληξε σήμερα το μεσημέρι στην Λέσβο παρουσία του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας "Παρμενίων 2013", που διεξήχθη σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ. Αξίζει να σημειωθεί ότι "Παρμενίων" είχε διεξαχθεί για τελευταία φορά το 2010, δηλαδή πριν τρία χρόνια.
Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε σήμερα την τελική φάση της Εθνικής Διακλαδικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013», που διεξήχθη στο  Πεδίο Ασκήσεων «Καμένου Δάσους» της 98 ΑΔΤΕ στο Νομό Λέσβου.


Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης εκτελέστηκαν βολές αντιαρματικών, πυρά πυροβολικού και αρμάτων μάχης Leopard-2A4 του Ελληνικού Στρατού, επιθετικών ελικοπτέρων AH-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού και αεροσκαφών F-16 της ΠΑ. Σημειώνεται πως μόνο τις δύο πρώτες ημέρες διεξαγωγής της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013» , η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε πάνω από 200 εξόδους μαχητικών αεροσκαφών ενώ ο στόλος μεταγωγικών αεροσκαφών προχώρησε με απόλυτη επιτυχία στη μεταφορά υλικών και μέσων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σχέδια. Παράλληλα, το Πολεμικό Ναυτικό κατέγραψε εντυπωσιακά ποσοστά επιχειρησιακής διαθεσιμότητας, έχοντας αναπτύξει 77 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια ενώ διέθεσε και 10 ιπτάμενα μέσα. 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν εγγύηση της ακεραιότητας, της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας πως «ο Ελληνικός λαός έχει εξοπλίσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σήμερα μέσα από αυτή την άσκηση θαυμάσαμε τις υποδομές του εθνικού αμυντικού μας συστήματος». 

Ο Υπουργός έκανε και επίδειξη σε άρμα μάχης αλλά και σε άλλα στρατιωτικά όργανα

Την τελικά φάση στην Λέσβο παρακολούθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, Δκτες Μείζονων. Στην άσκηση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος και οι βουλευτές Νίκος Σηφουνάκης, Παύλος Βογιατζής και Τέρενς Κουίκ, καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι προσκολλημένοι.

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους, Γιάννη Βατό, Ηλία Κουνιαρέλλη, Δημήτρη Μουτζούρη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πολιχνίτου και Πρόεδρο της Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε., Αριστείδη Ταξείδη, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Νάσος Γιακαλής από τον αντιπεριφερειαρχη Η. Βερβερη και ο βουλευτής Τερενς Κουίκ από τον Γ.Γ των ΑΝ.ΕΛ Σπύρο Γαληνό.

Ευδιάθετος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την άσκηση και έδινε παντού συγχαρητήρια για την επιτυχία τους. Να τονίσουμε ότι ο Υπουργός μιλώντας στο βήμα είπε και τα ευχάριστα. Έδωσε 5 μέρες τιμητική άδεια σε όσους στρατευμένους πήραν μέρος στην άσκηση Παρμενίων.



Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παρακολούθησε σήμερα (4/10/2013) στη Λέσβο, την τελική φάση της διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2013», μαζί με το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Σπύρο Γαληνό.

Μετά την ολοκλήρωση της Άσκησης, έκανε την εξής δήλωση:

«Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον τελευταίο οπλίτη μέχρι τη στρατιωτική ηγεσία, για την απόλυτα επιτυχημένη άσκηση που μόλις παρακολουθήσαμε εδώ στη Λέσβο.
Τα ένστολα παιδιά μας, απέδειξαν ότι έχουν και πατριωτικό φρόνημα, μία μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και επιτελούν το καθήκον τους, παρά την προσωπική μισθολογική εξαθλίωση που τους έχουν «δωρίσει» τα κυβερνητικά μνημόνια και παρά την εγκληματική μείωση του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων επειδή έτσι το απαίτησε η τρόικα.
Όμως, πέρα από το θέμα της καθεαυτής Άσκησης, οφείλω να σταθώ σε μία άλλη πολύ σημαντική και ουσιώδη παράμετρο:
Με το τέλος της Άσκησης, μας έγινε επίδειξη όλων των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Τα περισσότερα, οχήματα, όπλα και βλήματα, είναι βγαλμένα από ελληνικά χέρια. Από τα εργοστάσια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Από την ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, που μαζί με τη ΛΑΡΚΟ, η μερκελική τρόικα, με ένα επαίσχυντο email αξιώνει ή –καλύτερα- διατάσσει, να κλείσουν και να καταργηθούν μέσα σε μία νύχτα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό το κορυφαίο εθνικό ζήτημα, έχει τοποθετηθεί με σαφείς δηλώσεις του ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, απευθύνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προειδοποιήσεις, ότι θα αποδώσουν λογαριασμό στη Δικαιοσύνη, εκείνοι που θα τολμήσουν να συνεργήσουν στην εξαφάνιση της Ελληνική Αμυντικής Βιομηχανίας».

Σκοπός της ασκήσεως ήταν:

α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Το LesvosPost.com μαζί με το TVM μετά από σχετική άδεια της 98 ΑΔΤΕ παραβρέθηκε στο Καμένο δάσος και θα κατέγραψε  αποκλειστικά πλάνα και φωτογραφίες από την λήξη του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής 'Άμυνας αλλά και του Υπουργού Άμυνας κ Δ. Αβραμόπουλου.

Δείτε τα εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του

LesvosPost.com WEB TV… 
Ρεπορτάζ- Βίντεο-Φώτο Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης- Αρχισυντάκτης LesvosPost.com)