Η "άτυχη" Μυτιληνιά Μάριον Σίβα

(Μπούρμπουλα Ζαχαρούλα).  Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1939. Εξαιρετικά προικισμένη φωνητικά ανακαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Γιώργο Οικονομίδη, τον απόλυτο κονφερασιέ του παρελθόντος.

Μεταξύ τους αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση που μεταφέρθηκε και στη δισκογραφία. Ηχογράφησε αρκετά τραγούδια σε 45αρια βινυλίου για όλες τις γνωστές εταιρείες και συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες, κυρίως του ελαφρού και του έντεχνου τραγουδιού. Το 1962 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό του Δήμου Αθηναίων με το τραγούδι Αθήνα, άνθρωποι και θεοί, με μουσική του Τάκη Μωράκη. Το 1963 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με τα δύο τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή: ¨Νυχτερινές φωτιές" και "Δώσ’ μου το χέρι αγάπη μου". Τραγούδησε τραγούδια των Νινή Ζαχά, Μίμη Πλέσσα, Λυκούργου Μαρκέα, Μενέλαου Θεοφανίδη και άλλων σημαντικών δημιουργών της εποχής. Συνεργάστηκε στα κοσμικά κέντρα της εποχής με την Καίτη Μπελίντα, την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Οικονομίδη και άλλους.

Τη δεκαετία του '60 πρωταγωνίστηκε και σε τέσσερις ταινίες α)Καλημέρα Αθήνα (1960), β)Συμβαίνει στην Αθήνα (1962), γ)Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) και δ) Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964).

Για κάποια μεγάλη ερωτική αποτυχία μετανάστευσε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην Αμερική, όπου εμφανίστηκε στις μεγαλύτερες πόλεις. Στο Μανχάταν παντρεύτηκε έναν Ελληνο-Αμερικάνο, αλλά οι προσωπικοί της δαίμονες την νίκησαν και απογοητευμένη έθεσε τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου 1981.

Από τη μαγική φωνή μιας άλλης εποχής 17 τραγούδια:

1) Αν δεις στον ύπνο σου ερημιά 2)Και περπατώ 3) Η Κυριακή 4)Την Καρδιά μου έβαλες στόχο 5)Ο τυφλός 6)Ένας τσιγγάνος 7)Στην μικρή γραφική γειτονιά 8)Όταν ήμουνα μικρή 9)Το γαιδουράκι 10)Όταν ήμουνα μικρή 11)Έχω απόψε ραντεβού 12)Χαράματα 13)Και τριγυρνώ 14)Έρχεσαι και φεύγεις 15)Όταν έχεις μια αγάπη 16)Λα λα λα 17)Αλλοίμονο στα μάτια που δεν κλαίνε.

(Πηγή: greekactor.blogspot.gr)