Βελτιώνεται η ελληνική θέση στην διεθνή ανταγωνιστικότητα

Οι προσπάθειες πιάνουν τόπο!

Τέσσερις θέσεις υψηλότερα στην διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας ανέβηκε το 2012 η Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την 54η θέση σε σύνολο 60 χωρών, σύμφωνα με την παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας του International Institute for Management Development (IMD). Το προηγούμενο έτος, βρίσκονταν στην 58η θέση, δηλαδή δεύτερη από το τέλος.

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), που δημοσιοποιεί σήμερα τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας Ανταγωνιστικότητας (World Competitiveness Yearbook – WCY) του IMD, αναφέρει ότι η άνοδος της Ελλάδας θεωρείται αναμενόμενη, εξ' αιτίας των προσπαθειών δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, με άξονα τις αποκρατικοποιήσεις, τη μείωση του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό.
Παρά ταύτα, στη συνολική κατάταξη η κατηγορία δεικτών «Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα» είναι αυτή που εισφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της κατάταξης της χώρας μας κατά τέσσερις θέσεις. Συγκεκριμένα, στην ιδιαίτερη κατάταξη της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας» παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη βελτίωση και φέτος η χώρα μας βρίσκεται στην 47η θέση από την 56η στην οποία βρισκόταν το 2011, γεγονός που τονίζει τη θετική συνεισφορά των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, η χώρα μας να κρατηθεί όρθια κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.


Πηγή lay-out.gr