Με μεγάλη συμμέτοχη το LET’S DO IT GREECE στην Ερεσό Λέσβου


ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΡΕΣΟΥ LET’S DO IT GREECE

Η συμμετοχή των κατοίκων της Ερεσού στην καμπάνια LET’S DO IT GREECE ξεπέρασε κάθε αναμενόμενο!
Οι δημότες συμμετείχαν με τους συλλόγους τους κι έκαναν πράξη το σύνθημα «LET’S DO IT ERESSOS!», με αποτέλεσμα πολλά σημεία στο Χωριό και το Γιαλό (Σκάλα) Ερεσού να αλλάξουν όψη μέσα 3 ώρες!!!
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους Ερεσιώτες που συμμετείχαν και στους συλλόγους που οργάνωσαν κι έτρεξαν την καμπάνια, με αποτέλεσμα η Παιδική Χαρά στο Χωριό, το Αλσύλλιο της Γεωργικής Σχολής, το Αρχαιολογικό Μουσείο και οι δρόμοι περί τον Αγ. Ανδρέα στο Γιαλό, η κοίτη του ποταμού από Αγ. Ανδρέα μέχρι την πλατεία του Γιαλού, το αλιευτικό καταφύγιο και ο χώρος του εξωκλησιού της Παναγιούδας, το ανάχωμα του Ποταμού Χαλάντρα από το γεφυράκι του Ψαροποταμού μέχρι την Χαλάντρα και οι χώροι που περιβάλουν την Παιδική Χαρά στο Γιαλό, να καθαριστούν με κέφι από ανθρώπους που δεν είχαν διάθεση να σταματήσουν.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερεσιωτών «ΦΑΝΙΑΣ», ο Ιππικός Σύλλογος Ερεσού «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ», ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΡΕΣΟΥ, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΕΣΟΥ, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ψαράδων Ερεσού «ΜΙΝΑΒΡΑ», ο Αθλητικός Σύλλογος Ερεσού «ΑΕΤΟΣ ΛΕΣΒΟΥ» και το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΡΕΣΟΥ (INTERNATIONAL ERESSOS WOMEN’S FESTIVAL) πήραν την κατάσταση στα χέρια τους κι απέδειξαν πολλά προς κάθε κατεύθυνση.
Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της NEILSON HELLAS (AEOLIAN VILLAGE), του καταστήματος «ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ», του Παντοπωλείου του Γ. Χαχαλά, του κ. Δ. Σαχλού και του κ. Μ. Αχλιόπτα, που πρόσφεραν τα απαιτούμενα υλικά στους εθελοντές της Ερεσού.
Σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερεσού – Αντίσσης κ. Α. Κουμαράς, ο οποίος διέθεσε τα οχήματα της Δ.Ε. για τη μεταφορά των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, ενώ πολλά συγχαρητήρια στον ακάματο εθελοντή Σ. Χρονόπουλο που δούλεψε τα οχήματα και συνέβαλε στην ολοκλήρωση της ομαδικής προσπάθειας.

LET’S DO IT GREECE

Το Let’s Do It αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Το Let’s Do It World, ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, λαμβάνοντας άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.
Η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΕΕΣΔΑ και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» έφεραν τη διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα το 2012 με μήνυμα "ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ". Σκοπός της καμπάνιας είναι σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας. Στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let’s Do It.