Eκδηλώσεις για τον Μιχάλη Γκανά στη Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο οι διήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ποιητικό και στιχουργικό έργο του Μιχάλη Γκανά, που οργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λέσβου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το σεμινάριο του Συνδέσμου Φιλολόγων, στην αίθουσα του Φ.Ο.Μ , την Τρίτη 23 Απριλίου. Το σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στο ποιητικό έργο του Μιχάλη Γκανά. Εισηγήτρια ήταν η Σχολική Σύμβουλος και ποιήτρια Τασούλα Καραγεωργίου με θέμα «Η ποίηση του Μιχάλη Γκανά: Μια διαρκής αναζήτηση ενός νόστου» και περιλάμβανε ανάμεσα στα άλλα διδακτικές προτάσεις για τα ανθολογημένα στα σχολικά βιβλία ποιήματα του Μιχάλη Γκανά.
Ο ίδιος ο ποιητής συζήτησε με το κοινό και απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις που του τέθηκαν. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρουσίασαν τα μελοποιημένα ποιήματα: «Στα καμένα» και «Τα κρίνα του γιαλού». Συνεχίστηκαν την Τετάρτη, το πρωί, με την επίσκεψη του Μιχάλη Γκανά στο Μουσικό Σχολείο. Για πάνω από δύο ώρες ο ποιητής και η κα Καραγεωργίου συζήτησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς για την ποίηση, το τραγούδι, τη μουσική.
Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Θέατρο με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Σχολικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο και καταχειροκρότησε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου για τη εξαιρετική τους παρουσία και ερμηνεία γνωστών τραγουδιών του Μιχάλη Γκανά. Στο τέλος ο ίδιος ο ποιητής ευχαρίστησε τους διοργανωτές, έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές τους, διάβασε ποιήματα και πεζά του πολλά, από τα οποία τα αφιέρωσε στο φίλο του και πρόωρα χαμένο Μολυβιάτη λογοτέχνη Νάσο Θεοφίλου.
Χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, η Προϊσταμένη εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Γιώργος Αθανασίου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Παναγιώτης Σκορδάς.