Δράσεις για την προώθησή στην αγορά εργασίας ανέργων στο Δήμο Λέσβου από την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»


Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ ΛΕΣΒΟΥ»   στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης: «ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», Δράση 7, της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:


Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ 2007-2013, συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ 

•    Ανέργους, εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
•    Νέους επιστήμονες (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη)
•    Ασφαλισμένους στον ΟΓΑ (σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη) 

οι οποίοι είναι Δημότες ή Μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λέσβου, να συμμετέχουν στο «Τοπικό σχέδιο για την απασχόληση στο Δήμο Λέσβου» και να ενταχθούν σε συγκεκριμένες δράσεις με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.
Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο σχέδιο
Για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Δημότες ή Μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Λέσβου και να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις. Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διανομής και απασχόλησης στη χώρα μας.  Ήτοι να είναι:

Α. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Β. Νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί
Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις
Γ. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ
(Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την πρόσκληση για αναλυτική περιγραφή δικαιολογητικών, προϋποθέσεων συμμετοχής, κριτηρίων επιλογής στις ιστοσελίδες που αναφέρονται κατωτέρω)

Δράσεις που θα συμμετέχουν οι ωφελούμενοι 

Α) Συμβουλευτική Υποστήριξη
Β) Κατάρτιση – 3 προγράμματα διάρκειας 125 ωρών το καθένα ως εξής:
 Περισσότερες πληροφορίες όπως και την Αναλυτική Πρόσκληση και την Αίτηση Υποψηφίου μπορείτε να βρείτε στα:
 Γραφείο Διαμεσολάβησης της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑΣ ΑΜΚΕ, Αγίου Θεράποντος 20 Μυτιλήνη, τηλ. 22510 22873
Ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες: 9.30 – 13.30.
 Στην έδρα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΑΚΤΙΝΕΣ ΖΩΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» Πάροδος Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνη

στις ιστοσελίδες των Εταίρων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Α.Σ. www.iliaktida-amea.gr, www.mytilene.gr, www.etal-sa.gr, www.epeka.gr, www.kekdion.gr , www.mesotoposwomen.com, www.geotee.gr, www.lesvos-chamber.gr, www.3.aegean.gr, www.imcaegean.com

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν την Αίτηση αυτοπροσώπως ή μέσω άλλου εξουσιοδοτημένου  από 8/5/2013 έως 31/5/2013, ώρες: 9.30 – 13.30, και να καταθέτουν αίτηση στην διεύθυνση Αγίου Θεράποντος 20 Μυτιλήνη Τ. Κ. 81100
Εναλλακτικά, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς στην  παραπάνω διεύθυνση, με συστημένη επιστολή.

Σημειώνουμε ότι κατά τη φάση της υποβολής της Αίτησης οι υποψήφιοι δε χρειάζεται να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται αναλυτικά στις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης. Ωστόσο μετά την διαδικασία επιλογής τα άτομα που με βάση τη βαθμολογία τους καταλαμβάνουν θέση επιτυχόντα θα κληθούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην ενότητα 7 της Αναλυτικής Πρόσκλησης. Για το λόγο αυτό ο αιτών/ούσα θα πρέπει να έχει στην κατοχή του ή να μπορεί πράγματι να πιστοποιήσει όσα αναφέρει στη δήλωσή του, διαφορετικά θα αποκλείεται.