Σε κέντρο αποκατάστασης στην Λάρισα ο 17χρονος από την Μυτιλήνη-Εντολή για ΕΔΕ και από το Υπ. Υγείας


Το ΕΚΑΒ επέδειξε μεγάλη αμεσότητα σχετικά με τη διακομιδή του δεκαεπτάχρονου Π.Γ. από τη Μυτιλήνη, τη Δευτέρα 29/4/2013 από τον Ευαγγελισμό σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.
Το αίτημα για την διακομιδή του δεκαεπτάχρονου στην Λάρισα, δηλώθηκε... στο ΕΚΑΒ την Κυριακή το μεσημέρι στις 28/4/2013.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 17χρονος είχε μπει στο χειρουργείο στη Μυτιλήνη για την αφαίρεση αιμαγγειώματος στον εγκέφαλο, διαμέτρου 1,5 εκατοστού. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που έγινε με μηχάνημα πλοήγησης στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο γιατρός διαπίστωσε πως υπήρχε απόκλιση στο εύρημα της μαγνητικής και το αιμαγγείωμα ήταν πιο μεγάλο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με C-130 στην στον Ευαγγελισμό ώστε να γίνει η επέμβαση για την αφαίρεση του αιμαγγειώματος στο κεφάλι. (Δείτε εδώ)


Εντολή για ΕΔΕ για τον 17χρονο απο το υπουργείο Υγείας

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον 17χρονο Π.Γ από τη Μυτιλήνη, ο οποίος υπέστη κινητικές βλάβες έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί πριν από δέκα ημέρες, ζήτησε το υπουργείο Υγείας. Ο 17χρονος, ο οποίος το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας διακομίστηκε σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα, εισήχθη στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης για την αφαίρεση αιμαγγειώματος στον εγκέφαλο, διαμέτρου 1,5 εκατοστού, την Παρασκευή 19 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που έγινε με μηχάνημα πλοήγησης, ο γιατρός διαπίστωσε πως υπήρχε απόκλιση στο εύρημα της μαγνητικής και το αιμαγγείωμα ήταν πιο μεγάλο. Η επέμβαση δεν ολοκληρώθηκε και όταν ο ασθενής συνήλθε από τη νάρκωση του χειρουργείου διαπιστώθηκε ημιπληγία στα αριστερά άκρα του. Μετά τη διαπίστωση των βλαβών μεταφέρθηκε με C-130 στον Ευαγγελισμό ώστε να γίνει η επέμβαση για την αφαίρεση του αιμαγγειώματος στο κεφάλι –πράγμα που έγινε την περασμένη Πέμπτη.