Το αρχαιολογικό μουσείο της Μυτιλήνης λειτουργεί ΜΟΝΟ με…ραντεβού


Κλειστό λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού είναι το αρχαιολογικό μουσείο της Μυτιλήνης.
Λίγο πριν αρχίσουν να καταφθάνουν οι τουρίστες κι ενώ τα πρώτα κρουαζιερόπλοια κάνουν δειλά την εμφάνιση τους, ένας χώρος που αποτελεί σημείο έλξης για τους επισκέπτες, παραμένει κλειστός.
Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ο επισκέπτης συναντά κλειστές πόρτες και μια πινακίδα που τον ενημερώνει ότι ο χώρος όπου φυλάσσονται και εκτίθενται οι αρχαιολογικοί θησαυροί του νησιού, είναι κλειστός καθώς δεν υπάρχει προσωπικό.
Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί το μουσείο μπορεί να το κάνει με…ραντεβού. Η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή για τους τουρίστες αφού πρέπει να τηλεφωνήσουν στον αριθμό που υπάρχει στην ιστοσελίδα του υπουργείου και να καθορίσουν την ημέρα και την ώρα που μπορούν να γίνουν δεκτοί στο μουσείο.
Το αρχαιολογικό μουσείο στεγάζεται σε δυο κτίρια. Στο παλαιό μουσείο που είναι διατηρητέο αρχοντικό το οποίο κτίστηκε το 1912 εκτίθενται αρχαιολογικά ευρήματα από την παλαιολιθική εποχή έως την ύστερη Ρωμαιοκρατία.
Στο νέο κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε στην δεκαετία του 1990 εκτυλίσσεται η καθημερινή θρησκευτική, οικονομική και πολιτική ζωή του 3ου αιώνα π.Χ ως και τον 4ο αιώνα μ.Χ.